Aquests són els errors d'higiene a la cuina que molta gent comet

Els bons hàbits alimentaris són molt importants per tal de no tenir conseqüències negatives per a la salut

Hi ha pràctiques alimentaries que fem i no són bones
Hi ha pràctiques alimentaries que fem i no són bones | Pixabay
Redacció
14 de setembre de 2024, 14:27
Actualitzat: 14:27h

La higiene és un hàbit imprescindible i si ens referim a la higiene a la cuina, es converteix en vital. És molt important saber netejar, manipular i guardar els aliments per no intoxicar-nos a l'hora d'ingerir-los. Malgrat que hi ha molta gent conscienciada amb aquest tema, encara hi ha alguns hàbits que es poden millorar i que molta gent no coneix. 

  • Manipular aliments crus amb el mateix utensili. Un dels errors més comuns és utilitzar un mateix utensili per diferents tipus de carn o peix crua. L'ideal és utilitzar un utensili per cadascun dels tipus d'aliment, ja que d'aquesta manera evitem la contaminació creuada.
  • El menjar fora la nevera. Un altre error comú és deixar menjar fora la nevera. En aquest sentit, l'expert Mario Sánchez, tecnòleg dels aliments i autor del blog 'Sefifood' explica que la temperatura de fora la nevera (entre 20 i 35 graus) és ideal perquè els bacteris es reprodueixin.
  • Els tovallons de tela. L'ús constant dels tovallons de tela suposa un estalvi de diners, però poden acumular molta brutícia. L'ideal és rentar-los després d'utilitzar-los i fer-los servir només en ocasions especials com aniversaris, celebracions, dinars amb amics... A més, també es recomana netejar-los prèviament si fa temps que no els fem servir.
  • L'arròs i la pasta, màxim 24 hores a la nevera. Malgrat que pot semblar temptador preparar menjar per tota la setmana, hem de comprovar quins aliments es poden conservar durant set dies. L'arròs i la pasta no és un d'ells, i no els hauríem de mantenir més d'un dia a la nevera. 
  • Menjar una pizza precuinada fent servir l'envàs com a plat. És una pràctica molt habitual per no netejar un plat, però la calor pot desfer el plàstic i convertir-se en un risc per a la salut.