Diuen que l'esmorzar és l'àpat més important del dia. És ben cert que és el primer que ingerim i, per tant, el que ens donarà energia per bona part del dia. A més, en ser el primer àpat després del dejú nocturn, és especialment important.
És per això que un cardiòleg estatunidenc, Michael Twyman, ha explicat al mitjà Mirror quin són els aliments que hauries d'incorporar a l'esmorzar per controlar millor la presió arterial. De fet, ell explica que hi ha diversos nutrients que hauriem de consumir sí o sí cada matí, i per tant recomana escollir aliments que ens aportin aquests nutrients
El primer són les proteines. Aquestes són útils per la síntesi muscular, per tant convé consumir-ne un mínim de 30 grams. Dos ous són uns tretze grams de proteïnes, per exemple. De totes maneres, recomana evitar el bacon, les salsitxes... ja que encara que tinguin proteïna, poden comportar desventatges alimentàries.
El segon nutrient és la fibra. Això es fa per evitar un pic de glucosa prematur, que podria comportar complicacions com la resistència a la insulina. Prendre fibra de bon matí ens pot ajudar a marcar el ritme de la digestió durant tot el matí.
El tercer són els aliments rics en nitrats, com les verdures de fulles verd fosc. Un exemple seria la remolatxa. Aquests aliments ajuden a produïr àcid nítric.
L'últim consell és que sigui l'àpat més gran del dia. També recomana esmorzar dins de l'hora de després de la sortida del sol, ja que això ens permetrà alinear el ritme cardíac amb els altres processos corporals.