Et beus una copa de vi i ja et fa mal el cap? Això ha descobert la ciència

Algunes persones tenen una variant genètica que fa que els afecti més un component present al raïm

Una sola copa de vi pot ser perjudicial per algunes persones
Una sola copa de vi pot ser perjudicial per algunes persones | Pixabay
Redacció
27 d'octubre de 2024, 15:06

Hi ha persones que l'alcohol no se'ls posa bé. De fet, cada persona tolera més o menys els diferents tipus d'alcohol. El vi és una d'aquestes begudes que poden posar-se bé o malament i, de fet, hi ha persones que amb una sola copa ja els fa mal el cap l'endemà. 

Ara un grup de científics ha investigat el perquè d'aquest fenomen, ja que moltes d'aquestes persones poden ingerir altres alcohols sense cap problema i, en canvi, només el vi se'ls posa malament. Els resultats d'aquest estudi s'han publicat a la revista Nature. 

Aquest mal de cap, cal deixar-ho clar, no és un mal semblant al de la ressaca. Doncs bé, l'estudi s'ha centrat en la quercetina, un component que pot influir negativament en la manera que té el cos de descompondre l'alcohol. Aquest component es troba en algunes fruites i verdures, entre les quals es troba el raïm. 

Aquesta, però, no és la raó darrere d'aquests mals de cap segons altres experts. Així doncs, es va voler estudiar la relació amb una variant genètica en concret, la ALDH2, present en el 8% de la població mundial. 

Aquesta condició fa que es tingui dificultat per processar un seguit d'alcohols i, per tant, el seu impacte és més elevat i els efectes secundaris més severs. Aquest estudi de moment es troba en la fase teòrica, caldria fer estudis en humans per conèixer si es té correlació amb la idea que tenen.