La nevera és un dels electrodomèstics més útils i imprescindibles que existeixen. A més, també és un dels més importants, ja que manté els aliments en bon estat. És per això que és molt important netejar-la de tant en tant. No fer-ho pot portar a la multiplicació de les males olors i els bacteris dins la nevera.
Els experts coincideix-ne a apuntar que la freqüència amb la qual s'ha de netejar la nevera depèn de les parts que la componen. Per a una neteja profunda, és recomanable fer-ho cada dos mesos, buidant completament el congelador, retirant les estanteries, calaixos i netejant-ho amb una barreja d'aigua amb bicarbonat sòdic o vinagre. Això permet eliminar la brutícia i prevenir l'acumulació de bacteris.
Hi ha zones, però, que s'han de netejar més freqüentment, com els calaixos o les safates. L'ideal és una vegada per setmana, ja que al ser on reposen els aliments, s'hi poden acumular residus. Les portes, que són la part que més es manipula, s'haurien de netejar cada dos dies. En aquesta neteja s'ha de posar especial atenció a les manetes.
Per tal de netejar la nevera correctament haurem de desconnectar la nevera, buidar-la completament i llavors netejar-la amb una barreja suau, per exemple d'aigua i bicarbonat. És important no oblidar-nos de les juntes, ja que s'hi acumula molta porqueria i amb la humitat els bacteris es poden reproduir.