Comença a menjar això després de jubilar-te per allargar la teva vida

Una investigació de l'American journal of Clinical Nutrition ha determinat un aliment que ajuda molt a les persones de més de 65 anys

Hi ha aliments que són recomanables no menjar abans dels 65 anys però sí després
Hi ha aliments que són recomanables no menjar abans dels 65 anys però sí després | Pixabay
Redacció
05 d'octubre de 2024, 15:06

Hi ha aliments que consumim i deixem de consumir durant la vida. Hi ha moltes persones que escullen tenir una dieta vegetariana, però no menjar carn ni peix més enllà dels 65 anys pot ser perjudicial per a la salut. No menjar aquests productes fa augmentar el risc de demència, segons mostra un estudi realitzat per l'American journal of Clinical Nutrition.

Aquest estudi ha relacionat el vegetarianisme i el ris ce malalties i ha determinat que en una mitjana edat, ser vegetarià comporta una disminució de malalties. Ara bé, per altra banda, quan s'arriba als 65 anys, aquest percentatge augmenta fins a situar-se per sobre les persones que consumeixen carn i peix. Aquestes malalties que pateixen amb una mica més de freqüència les persones vegetarianes de més de 65 anys són els relacionats amb el sistema nerviós, com la demència o el Parkinson. 

Ara bé, quan a aquesta dieta s'hi introdueix el peix, els riscos disminueixen. Aquest estudi, publicat a l'agost, va utilitzar dades de més de 88.000 persones del Canadà d'entre 30 i 85 anys, entre les quals s'incloïen 12.500 persones ja mortes. Aquest és el resultat de molts anys d'estudi, ja que els participants van ser reclutats entre el 2002 i el 2007 i seguits fins al 2015, quan es van començar a estudiar les dades recollides. 

El grup estudiat es dividia en cinc subgrups: no vegetarians, semivegetarians, piscivegetarians (els que mengen carn), lacto-ovo-vegetarians (els que mengen làctics i ous) i vegans. 

A més a més, l'estudi també conclou que la dieta mediterrània és molt beneficiosa, ja que el consum de varietat de fruites i verdures, així com peix blau com el salmó, molt beneficiós per a la salut. Això és gràcies a l'omega-3 que conté aquest aliment.