Els tres poblets barcelonins que recomana «National Geographic» per menjar-hi

La prestigiosa revista proposa un recorregut gastronòmic allunyat del bullici de Barcelona al més alt nivell

Sant Martí Sarroca, un dels racons gastronòmics proposats per "National Geographic"
Sant Martí Sarroca, un dels racons gastronòmics proposats per "National Geographic"
Redacció
01 de març de 2025, 08:14
Actualitzat: 8:14h

Tot i que la ciutat de Barcelona destaca per la seva gastronomia, hi ha altres pobles a la demarcació que ofereixen autèntiques joies culinàries. Un article deNational Geographic ha destacat tres d’aquests racons gastronòmics, amb una oferta de restaurants d’alta qualitat que atrauen tant els habitants locals com els visitants a municipis petits, de menys de 5.000 habitants. Parlen de Vallromanes (Vallès Oriental), Sagàs (Berguedà) i Sant Martí Sarroca (Alt Penedès).

Vallromanes: tradició d’un racó amagat

Aquest petit poble de 2.700 habitants, situat entre Granollers i El Masnou, ha captat l’atenció de la revista per les seves opcions gastronòmiques de gran nivell. Els restaurants Can Poal i 1497 han estat reconeguts per la seva excel·lència.

Can Poal, situat en una masia del segle XIV, destaca per la seva cuina tradicional catalana, amb especialitats com les croquetes de gambes i l’arròs de cigales. D’altra banda, 1497, guardonat amb una estrella verda Michelin, és conegut per la seva aposta per la sostenibilitat i els menús degustació innovadors.

Sagàs: el petit poble amb una estrella Michelin

A només una hora de Barcelona, Sagàs és un petit poble de la comarca del Berguedà amb només 150 habitants, però compta amb el prestigiós restaurant Els Casals, que ha guanyat una estrella Michelin.

Aquest restaurant ofereix una cuina de proximitat, basada en productes de la seva pròpia horta i d’explotacions locals. Els seus menús, com el de “La Terra”, amb fins a set plats, fan de la seva oferta una experiència gastronòmica única.

Sant Martí Sarroca: plats plens d’història 

Aquest petit poble de 3.400 habitants al cor de l’Alt Penedès és conegut pel seu restaurant Casa Nova, que ha rebut una estrella Michelin, on el xef Andrés Torres elabora plats d’inspiració familiar amb productes també de proximitat. Els menús de temporada, com el “Viña” o el “Gran Vendimia”, ofereixen una gran varietat de sabors autèntics i delicats.

Amb aquestes recomanacions, National Geographic destaca la riquesa gastronòmica que es pot trobar a petits pobles de Catalunya, lluny del bullici de la ciutat, però igualment irresistibles per als amants de la bona cuina.