A l'hora de planejar unes vacances, un dels factors més importants és la tria d'un hotel. És rellevant que l'allotjament compti amb les màximes comoditats possibles per garantir una bona experiència i, en aquest sentit, una de les claus és que la neteja sigui adequada i de manera periòdica.
Però hi ha alguns objectes dels quals cal desconfiar. Qui ho ha apuntat és l'experta en neteja Jill Koch, que en declaracions a la revista Best Life ha revelat què és allò que és millor no utilitzar als hotels. Això es deu al fet que, generalment, no està comprovat que hagin estat netejats de manera adequada i freqüent.
Coixins decoratius
La majoria d'habitacions solen incloure coixins decoratius en sofàs o butaques. Doncs bé, segons Koch, el personal de neteja sol fixar-se poc en aquests objectes, que en poques ocasions passen per la rentadora. Això implica que es puguin acumular bacteris de les desenes de persones que han passat per l'allotjament.
Cubs de gel
En aquells establiments més luxosos és habitual que es deixi un cub de gel per posar-hi el cava o el vi en una nit de celebració. Però l'experta apunta que és difícil saber si s'han netejat o fins i tot si altres persones n'han fet un ús poc adequat. Si té un plàstic d'un sol ús per protegir el metall, el seu ús serà segur.
Gots de vidre
Dins del paquet de cortesia, els hotels solen deixar gots de vidre, sigui per beure-hi o per esbandir-se la boca després de rentar-se les dents. Doncs Koch explica que aquests recipients no solen netejar-se, cosa que es pot detectar fàcilment si tenen empremtes de dit o restes de brutícia.
Dispensadors de sabó
A les dutxes dels hotels se sol utilitzar dispensadors de sabó i xampú com a mètode per estalviar plàstic dels envasos. Ara bé, l'experta assegura que poden contenir bacteris i suggereix portar de vacances els productes d'higiene personal propis.
Màquines de cafè
Una altra de les incògnites és l'estat de neteja de les màquines de cafè. Com que és un electrodomèstic complex de netejar, en molts establiments no es fa de manera habitual. La recomanació de Koch és fer el cafè en un lloc de fora de l'hotel per assegurar-se que no té bacteris ni restes.
Bates de bany
També en els establiments més luxosos es posen a disposició dels clients les bates de bany. Doncs bé, l'experta explica que no està clar si han passat per la rentadora després de cada ús. Per aquest motiu, recomana evitar-les.