La forma correcta de demanar un cafè (i que no sabies)

Un barista explica quina és la diferència entre els diferents tipus de cafè per demanar el que realment volem

Un cambrer preparant un cafè
Un cambrer preparant un cafè | Nació
Redacció
21 de gener de 2025, 17:34

​Cada dia milers de persones al món demanen un cafè en un bar. És una de les begudes més populars i les seves opcions són ben variades. Des del cafè sol, al tallat, passant pel cafè amb llet, -amb molta o poca llet-, amb beguda de soja, de civada, amb la llet freda o molt calent, ... Les opcions són múltiples i per a tots els gustos. 

Però la majoria no demanen el que realment volen. Així ho explica un professional del cafè a les xarxes socials. Segons l'especialista, el 80% de les persones no demanen aquesta beguda de forma correcta i dona alguns consells per conèixer les principals diferències entre els tipus de cafè per poder triar el que més ens ve de gust. 

L'expert detalla que l'anomenat cafè exprés és la base de qualsevol cafè: es tracta d'una beguda petita, intensa i amb molt cos. És precisament a partir de l'exprés que neixen la resta de preparacions o modalitats de cafè. En aquest sentit, hi haurà el macchiato, que s'aconsegueix afegint una mica de crema a sobre del cafè exprés. 

Una altra opció popular és el cafè americà. Segons el barista aquest s'elabora amb la mateixa quantitat de cafè exprés, però s'allarga amb la quantitat d'aigua que vulguem i una opció per aquells que volen el mateix sabor però amb una intensitat més baixa. Ara bé, l'expert alerta de la diferència amb el long black, ja que ambdós tipus de cafè sovint es confonen però l'ordre dels ingredients és el que marca la diferència. En un long black primer es posa l'aigua calenta i després el cafè, puntualitza. 

@ikorekofi

No seáis tímidos, sabemos que alguna confusión se ha colado a la hora de pedir un café... 🤭 Pero aquí estamos para aclarar dudas. 🧐 Y tú ¿cuál pides todos los días?👇🏼 #cafe#ikorekofi#specialtycoffee#roasted#cafedeespecialidad#café#tiposdecafé

♬ sonido original - Ikore Kofi

Una de les opcions que més es demanen és l'anomenat flat white, és a dir, un doble cafè exprés amb una mica de crema al damunt. Si el que t'agrada és la llet, el latte macchiato és la teva opció: una elaboració amb llet i una mica de cafè. 

Finalment, el barista parla del conegut cappuccino. Aquest s'elabora sobre una base de cafè exprés en el qual s'afegeix llet vaporitzada fins a aconseguir una textura cremosa i consistent. De fet, l'expert puntualitza que no és ben bé llet, sinó crema de llet, cosa que el fa especial. ​