Què has de fer si et trobes amb això a les pastanagues? Un expert hi posa solució

Diversos especialistes alimentaris avisen sobre la presència de floridura o toxines, però també recomanen certs remeis per evitar el malbaratament

El que et pots trobar a les pastanagues
El que et pots trobar a les pastanagues | Freepik
Redacció
12 d'agost de 2024, 21:56

És molt probable que t'hi hagis topat alguna vegada. Tens pastanagues a la nevera des de fa dies i, en el moment de voler-les fer servir, et trobes una espècie de taques negres que afecten aquests aliments. Molta gent no sap què fer: pots menjar-les igualment? O ja estan fetes malbé i, per tant, les has de llançar? El malbaratament és una de les pràctiques que més hem d'evitar i per això els experts posen solució a temes quotidians per tal de tenir les coses clares a l'hora de cuinar.

Markus Schmidht-Heyt, expert alimentari i subdirector de l'Institut Max Rubner (MRI), ha posat fil a l'agulla a la revista alemanya Oko Test. La seva resposta és ben clara davant les taques negres: no cal patir en excés. Si han aparegut, significa que la presència d'un fong, del gènere alternària. Precisament se'l coneix com el fong de la taca negra, que pot arribar a produir fins a 60 toxines diferents. Però no cal fer un crit d'alarma, avisa l'expert. 

Com ho podem solucionar? És ben fàcil: amb tallar de manera "generosa" la part afectada, es pot menjar la part sana. Això sí, cal fer-ho com més aviat millor, perquè no segueixi estenent-se la taca negra. En el cas de notar un sabor amarg de les pastanagues, sí que cal llançar-la sense cap mena de preàmbul. La majoria dels experts en seguretat alimentària no recomanen consumir aliments amb floridura, perquè a simple vista podria no distingir-se com estan d'afectats realment. 

Tot i això, per evitar malbarataments, altres experts, com el cas d'Schmidt-Heydt, posen èmfasi en casos particulars en els quals es pot esquivar qualsevol problema o qualsevol toxina en segons quins aliments.