No llencis el cafè residual, té altres usos a la cuina

Pots utilitzar el sobrant per a diverses coses a casa, per tant, és recomanable no llençar-lo

El cafè és una beguda imprescindible per a moltes persones
El cafè és una beguda imprescindible per a moltes persones | Pixabay
Redacció
22 de setembre de 2024, 14:01
Actualitzat: 14:18h

Hi ha molta gent que no pot començar el dia sense un cafè. Llevar-se, encendre la cafetera, torrar pa, preparar-se un cafè i esmorzar. Si aquest també és el teu matí, potser entres dins la mitjana de 3,81 kg de cafè anual que es consumeix a Espanya. Hi ha qui els prefereix després de dinar i hi ha qui no en perdona cap dels dos. 

Pel que fa al tipus de cafè, a gustos, colors, ja ho diuen. Hi ha qui prefereix la cafetera italiana, les càpsules, espresso o les moltes altres que existeixen. Totes, però, tenen una cosa en comú: el cafè molt. Aquest cafè només es pot utilitzar una vegada per preparar la beguda. El cafè sobrant es considera inservible, tot i que té diferents usos inesperats que ens poden fer la vida més fàcil. 

Eliminador d'olors natural

Aquestes restes poden utilitzar-se com a eliminador natural d'olors. Després de picar alls o manipular peix, per exemple, podem fregar-nos les mans amb el cafè i eliminar l'olor. 

També ens pot servir per a la nevera, ja que és un espai en el qual s'acostumen a barrejar olors de diversos aliments. També pot ser que algun aliment s'hagi fet malbé i hagi deixat mal olor als compartiments. Si afegim un bol amb el cafè utilitzat durant un parell d'hores, aquest absorbirà les olors i tindrem una nevera sense males olors.