Els nutricionistes alerten d'aquest aliment: «Pot ser el culpable que no baixis de pes»

Sandra Moriño explica que, gràcies al cas d'una clienta, es va adonar que no n'hi ha prou amb seguir una bona dieta i fer exercici de forma regular si menges això pràcticament cada dia

Cinta mètrica.
Cinta mètrica. | EP
Redacció
24 d'agost de 2024, 15:05
Actualitzat: 15:09h

Una prestigiosa nutricionista ha llençat una alerta important: hi ha un "aliment" que, molts de nosaltres, consumim sense adonar-nos de forma diària i és el culpable que no baixem de pes. Ella va prendre'n consciència amb una de les seves clientes que, una vegada el va haver retirat de la seva dieta, va començar a perdre quilos.

I és que ara que s'apropa elfinal de l'estiu, hi ha persones que volen treure's de sobre els excessos que han comès en l'època estival. Una tasca difícil, però possible. En aquesta línia, el més aconsellable és acudir a un professional perquè, a vegades, no n'hi ha prou amb dur una dieta sana. No obstant això, cal tenir en compte que el més important és que primer posem de la nostra part i després ens adonem i rectifiquem els errors que cometem a l'hora de seure a taula.

L'aliment al qual s'ha referit l'especialista és el xiclet, que tal com ha explicat Sandra Moriño a la COPE, pot fer que no perdis de pes, tot i que facis exercici regularment. En el cas que comentàvem, ni la seva clienta ni ella mateixa sabien per què no baixava de quilos.

Finalment, van esbrinar que hi havia un detall que els havia passat per alt: la dona menjava més de cinc xiclets al dia. "El problema radica en el fet que un sol xiclet pot tenir entre tres i quatre edulcorants diferents i cadascun contribueix potencialment a la inflamació del cos", ha detallat la nutricionista.

Aquest excés d'edulcorants, mesclat amb altres ingredients artificials que també contenen els xiclets pot fer que a l'organisme es desencadeni una resposta inflamatòria que acabi degenerant en una inflamació crònica. De retruc, aquesta situació pot dificultar la pèrdua de pes, malgrat els esforços que fem per baixar de quilos. 

Moriño ha extret la conclusió que menjar un sol xiclet no té un impacte negatiu, ja que "el cos està preparat per produir efectes inflamatoris i antiinflamatoris dins de l'organisme, i té la capacitat de curar-se d'aquest mal que ocasiona l'aliment". Per tant, el problema és quan n'abusem. "Si hi ha inflamació a l'organisme, també es genera una resistència més gran a la insulina i una elevada acumulació de greix a l'organisme", ha reblat l'especialista. Ella mateixa ha assenyalat que, a més a més, tot plegat fa sigui molt més difícil moure el greix, la qual cosa fa que puguem tenir "més tendència a acumular-lo i que costi molt més eliminar-lo".