El paper de forn és un producte present a totes les cases. Fa generacions que s'empra per a tota mena de receptes i, fins ara, els consumidors no han tingut indicis de perills per a la salut. Si bé, l'Associació Italiana de Metges per al Medi Ambient (ISDE) alerta que la majoria contenen PFAS, químics per i polifluoroalquils que s'empren com antiadherents.
En una investigació recollida pel diari Il fatto quotidiano, els metges italians adverteixen que aquests químics poden afavorir l'aparició de malalties hepàtiques, de l'aparell reproductor i d'alguns tumors. Uns químics que l'organisme triga anys a eliminar. Per això, recomanen comprar només aquells papers de forn que indiquin a l'etiquetatge que no contenen PFAS.
Si bé, per evitar riscos és convenient optar per alternatives com el paper de forn ecològic i safates de silicona. O, fins i tot, evitar l'ús de qualsevol producte i fer servir oli i mantega per engreixar les safates de forn, com s'ha fet tradicionalment.