Quantes vegades hem sentit que menjar pastanagues ens ajuda a aconseguir un bronzejat més intens i durador? I no és pas un fals mite. Una altra cosa és que no siguem molt fans d'aquesta hortalissa i preferim pensar que no té res què veure. La veritat és que la nostra dieta sí que té un paper crucial en el repte d'aconseguir un bon bronzejat, que sempre ha de passar per l'ús dels protectors solars adequats. Avui ens ve de gust revelar quins són els millors aliments per a posar-nos morenos. Així de fàcil i així de sa, ens bronzegem des de l'interior.
La responsabilitat que té la nostra alimentació en la cura de la pell és una de les grans evidències que destaca l'Acadèmia Espanyola de Dermatologia i Venereologia. Evitar una ingesta excessivad'alcohol i apostar per una alimentació rica en antioxidants són dues claus per a posar-li fre al procés d'envelliment cutani. Les verdures, els llegums i l'oli d'oliva són grans convidats en el desafiament de prevenir el mal actínic de la pell. Millor tancar-li la porta al sucre, que desencadena la presència d'arrugues.
El betacarotè, el millor aliat
En el repte d'augmentar el nostre bronzejat a través de l'alimentació, n'hi ha prou amb tenir molt a prop els millors aliats. En aquest sentit, el betacarotè, pertanyent al grup dels carotenoides, és un antioxidant que l'organisme converteix en vitamina A, fonamental per a millorar la producció de melanina. Es troba en moltes fruites i verdures. Són aliments rics en betacarotè les pastanagues, carabassa, moniatos i les verdures de fulla verda com els espinacs i col arrissada (riques en antioxidants). Aquests aliments són molt versàtils i podem incorporar-los en la nostra alimentació en menjars frescos com a sopes, purés i amanides. També són rics en betacarotè els tomàquets, síndria, pebrot, mango i papaia.
Bones dosis de licopè
Què és el licopè? Es tracta d'un tipus de pigment orgànic anomenat carotenoide que dona algunes fruites i verdures un to vermell. Aquest antioxidant protegeix de l'oxidació solar les cèl·lules de la pell i presenta altres beneficis per al nostre organisme com a efectes antiinflamatoris. Alguns aliments rics en licopè són: pebrots vermells, síndria (refrescant per a combatre les altes temperatures) i tomàquets.
La vitamina C, clau en la cura de la pell
La Vitamina C és una de les grans protagonistes en l'elaboració de cosmètics, ja que és fonamental per a la producció de col·lagen, per a mantenir la pell elàstica i ferma. A més, protegeix la pell dels danys causats pels radicals lliures, alliberats de l'exposició solar. Per això és important ingerir-ne a través dels cítrics (taronges, llimones i mandarines), les maduixes (una de les fruites més adorades pel seu deliciós sabor) o el kiwi.
La vitamina E, una gran convidada a la nostra dieta
Mantenir la pell hidratada i suau i protegir-la del mal solar és un dels beneficis que ofereix la vitamina E en la cura de la pell. Són aliments amb vitamina E: oli d'oliva (l'or líquid és un dels grans reis de la nostra dieta), ametlles, avellanes i alvocat, entre altres. A més, per a garantir la salut global del teu cos i també la de la teva pell és fonamental que apostis per una hidratació adequada. Beure 2 litres d'aigua al dia és el millor secret per a la teva salut.