Les tres vitamines imprescindibles pel nostre cos, segons una cardiòloga

Si bé és una recomanació d'una experta, cal recordar que prendre's qualsevol suplement sense prescripció mèdica no és gens recomanable

La cardiòloga Danielle Belardo explica quines són les tres vitamines indispensables
La cardiòloga Danielle Belardo explica quines són les tres vitamines indispensables | Nació
Nació
10 de novembre de 2023
Actualitzat: 17 de juny de 2024, 14:42h

La bona o mala salut del nostre cos es mesura, en moltes ocasions, pels valors de diferents components en les analítiques, una habitual de les consultes mèdiques. Si algun dels components té un nivell més baix, es recomana un suplement per incrementar-lo. Doncs bé, ara la cardiòloga estatunidenca Danielle Belardo ha explicat al seu pòdcast les que considera que són les tres vitamines indispensables per al nostre cos, i que ens pot prevenir malalties cardiovasculars

Abans de tot, cal recordar que prendre's qualsevol suplement sense prescripció mèdica no és gens recomanable. De la mateixa manera que un valor molt baix és negatiu per al cos, abusar i incrementar-lo a nivells perillosos pot provocar problemes greus al cor. Dit això, les tres vitamines que Belardo considera imprescindibles són la D, la B12 i la B19.

La vitamina D és de vital importància en l'absorció del calci per prevenir malalties com l'osteoporosis i té efectes antiinflamatoris, antioxidants i neuroprotectors. Si bé a l'estiu en solem tenir uns valors molt alts pel sol, a l'hivern es veuen disminuïts a causa del fred i del creixement dels virus.

Sobre la vitamina B12, és clau en la creació de glòbuls vermells i ADN i es sol trobar en aliments com les carns, el peix, els ous o els làctics. La seva baixa presència en l'organisme pot implicar problemes en caminar o fins i tot la demència. Per la seva importància, es recomana a les persones que segueixen una dieta vegetariana o vegana que prenguin vitamina B12 en forma de suplement.

Pel que fa a la vitamina B9, també coneguda com a àcid fòlic, té la funció de generar noves cèl·lules i està relacionada també amb el cabell, les ungles o la pell. A banda, també és especialment rellevant per a les persones embarassades, ja que tenir-ne uns valors adequats pot ajudar a prevenir malalties greus del cervell i de la columna vertebral del fetus. Aquest component es troba en aliments com el pa o els cereals.