El dia a dia de moltes persones fa que els tàpers siguin de gran utilitat. Sigui per preparar plats per a la setmana o per emportar-se'ls a la feina, aquests recipients són un element indispensable a la cuina, però també cal prendre certes precaucions. En aquesta ocasió, un especialista ha demanat parar especial atenció als tàpers que estan fets de plàstic.
I és que l'ús d'aquest material per emmagatzemar aliments cada cop és més qüestionat. Alguns estudis ja han revelat que el plàstic pot alliberar substàncies químiques en entrar en contacte amb alguns tipus d'aliments. També quan s'hi posen aliments calents o s'escalfa al microones. Així doncs, fixar-se en l'etiqueta és indispensable per aclarir si els recipients són aptes davant les altes temperatures.
Sigui com sigui, Merja Virtanen, especialista de l'Autoritat Alimentària de Finlàndia, ha advertit sobre el moment en què cal renovar els tàpers. En declaracions al mitjà italehti, aquest expert apunta que aquests recipients poden ser perillosos per a la salut si tenen alguna mena de taca blanca o esquerda.
L'especialista remarca que l'ús puntual d'un envàs danyat no genera cap problema per a la salut, però que sí que ho pot fer l'ús continuat de recipients amb plàstics danyats. El gran risc és que les substàncies químiques i els microplàstics dels tàpers es traspassin als aliments. Per aquest motiu, també cal vigilar l'etiquetatge de cada recipient, ja que els diferents plàstics tenen més o menys resistència a la calor.