Oxford recomana un got diari d'una popular beguda per prevenir el càncer

Un nou estudi confirma la relació inversa entre el consum d'aquest aliment i els tumors colorectals

Un got de llet, en una imatge d'arxiu
Un got de llet, en una imatge d'arxiu
Redacció
07 de febrer de 2025, 19:03

Un estudi de la Universitat d'Oxford aprovat pel Comitè d'Ètica d'Investigació Multicèntrica de la institució ha confirmat que beure un got de llet al diaredueix el risc de desenvolupar un càncer colorectal en un 17%. La clau és l'alt contingut en calci i una dosi de 300 mil·ligrams ja és suficient per aconseguir els beneficis.

D'aquesta manera, la societat disposa d'una eina més per prevenir el tipus de càncer més comú a l'Estat, que va afectar 40.203 nous pacients el 2023. En aquest sentit, la doctora i epidemiòloga nutricional Keren Papier, autora principal de la investigació, ha explicat a The Guardian que, d'altra banda, els aliments que més afavoreixen l'aparició de càncer són l'alcohol, la carn vermella i el menjar processat

Altres compostos orgànics que ajuden a prevenir el càncer, tal com explica Papier, són la vitamina C, la fibra, el folat i els sucres totals, molt presents a la fruita i als cereals integrals, per exemple. Pel que fa als làctics, però, cal vigilar si es fa un consum molt elevat perquè poden ser indigestos.

Arxivat a