Sols tenir grip? L'aliment que t'ajudarà a evitar-la aquest hivern

Les seves propietats antibacterianes i antioxidants ajuden a enfortir el sistema immunitari mentre combaten virus i gèrmens

Redacció
26 de novembre de 2024, 16:07
Una dona amb grip
Una dona amb grip | Europa Press

Si ets d'aquelles persones que cada hivern acostuma a tenir grip, pren nota. Hi ha una sèrie d'aliments que gràcies a les seves especials propietats ajuden a enfortir les defenses. Parlem, per exemple, dels espinacs, pel ferro que tenen; les taronges, pel factor vitamina C, i les nous sense sal, per la seva quantitat d'omega-3, vitamina E, àcids grassos i zinc.

No obstant això, n'hi ha un en especial que a més a més combat gèrmens i virus i que a causa de les seves propietats antibacterianes, resulta clau per prevenir malalties en aquesta època de l'any. Ens referim a la mel, un dels superaliments naturals més coneguts. Aquest substitut del sucre no només actua com a escut per aconseguir una bona salut de l'organisme, de retruc aporta energia, suavitza la gola, millora el sistema digestiu i augmenta els anticossos.

Qualsevol classe de mel és suficient?

Si volem la millor defensa per al nostre sistema immunitari, però, hem d'optar per la mel de tipus manuka, que prové de l'arbre que té el mateix nom. Es tracta d'una classe de mel de Nova Zelanda i Austràlia que creix sense cultiu. És monofloral, és a dir, es produeix quan les abelles recol·lecten nèctar principalment d'una sola espècie de flor o planta, la manuka en aquest cas. Ofereix, de retruc, una important activitat antiviral, antioxidant i antiinflamatòria. És, també, molt més espessa del que estem acostumats i acostumades i el seu gust és força més fort.

Diversos nutricionistes l'han destacat per la seva capacitat de crear una defensa més forta per al sistema immunitari. De fet, els indígenes maoris l'han fet servir durant segles com a remei tradicional. Si hi posem xifres, la manuka té els nivells d'enzims naturals més alts que qualsevol altra mel. De la mateixa manera, és la que té més propietats antibacterianes que qualsevol altra mel perquè està feta de fins a 200 compostos diferents. Més enllà d'ajudar a evitar la grip, aquesta classe de mel també és bona per a l'acne, afavoreix la higiene bucal, cicatritza ferides, ajuda en la prevenció d'úlceres gàstriques, alleuja el mal de coll, la psoriasi i millora els símptomes digestius.

Arxivat a