El truc senzill i econòmic per deixar impecable la coberteria de casa

Per a aquest mètode, utilitzat pels restaurants que volen mantenir els seus estàndards d'excel·lència, només es necessiten dos ingredients per eliminar la calç de la superfície del metall

Imatge de forquilles i ganivets / CC0
Imatge de forquilles i ganivets / CC0
Redacció
21 d'octubre de 2024, 20:02
Actualitzat: 20:06h

Els coberts són molt importants pels àpats del dia a dia i a vegades no els tractem amb gaire cura. Ara bé, tot i rentar-los a consciència després del seu ús per eliminar les restes de menjar, van perdent la brillantor amb el pas del temps. Llavors pot passar que agafin un color més fosc pel contacte constant amb l'aigua i els detergents. Això provoca que es vegin bruts quan no és així, però simplement hem de cuidar-los una mica més. Hi ha una tècnica que et permetrà tenir els coberts, els ganivets i les forquilles sempre impecables.

El truc per abrillantar els utensilis d'acer inoxidable és fàcil i accessible per a tothom. És un mètode que fan servir molts restaurants, sobretot els que han de mantenir una neteja absoluta i això inclou que la seva coberteria brilli en tot moment, però també es pot fer a casa. En aquest sentit, no es necessiten productes cars, sinó que es tracta d'una barreja d'ingredients simples: aigua calenta i vinagre blanc. És una combinació que et permet recuperar la brillantor dels coberts, però requereix una mica de paciència.

Per començar, és vital comprovar que els utensilis estiguin ben nets sense cap residu. Una vegada fet això, a la mateixa pica de la cuina amb un recipient adequat s'ha d'elaborar la barreja composta de tres parts d'aigua calenta i una part de vinagre blanc. Llavors, has de submergir els coberts i esperar 30 minuts que faci efecte. D'aquesta manera, gràcies a l'àcid del vinagre s'eliminaran les taques de calç dels metalls. A més, és necessari, una vegada retirats, eixugar-los un per un amb un drap de microfibra per rematar de la millor manera el procés i deixar els coberts impecables.

Aquesta tècnica també es pot aplicar a utensilis més grans de la cuina o inclús a superfícies d'acer inoxidable com l'aigüera o electrodomèstics de grans dimensions. En el seu cas, és molt important que es faci una neteja minuciosa abans d'arrencar tot el procés. És un mètode que es pot dur a terme amb una periodicitat mensual o fins i tot anual, depenent de la situació particular de cada coberteria. A més, té certs avantatges com que et permet estalviar diners, ja que no has d'utilitzar productes químics costosos, que a més afecten clarament el medi ambient.