Ves amb compte a l'hora de conservar aquests embotits: pots estar cometent errors

Aprendre a preservar bé els aliments pot evitar problemes a l'hora de mantenir el gust, l'olor o la durabilitat del producte

Els embotits necessiten una bona conservació
Els embotits necessiten una bona conservació | Europa Press
Redacció
19 de setembre de 2024, 10:50

Catalunya és terra d'embotits i els catalans consumeixen aquest aliment de manera quotidiana. Per això mateix, tenir els coneixements adequats per conservar-lo a casa nostra és primordial per no patir cap mena de problema a l'hora de menjar-lo o de tenir-lo per la cuina i la nevera. Encara que la seva durabilitat sol ser alta, saber com preservar-lo pot evitar-te situacions desagradables amb el xoriço, el fuet, el pernil, la llonganissa i altres embotits més contundents. 

Diversos experts i marques especialitzades intenten posar llum en aquest tema, ajudant els usuaris i consumidors a no cometre cap mena d'error a l'hora de conservar els seus productes. A les xarxes, també a TikTok o Instagram, trobem vídeos informatius i esquemàtics per poder saber que cal fer amb els embotits. 

Tres en particular necessiten una atenció especial diferenciada: el xoriço, el llom i la llonganissa. No es conserven ni de la mateixa manera ni cal guardar-los als mateixos espais. Això no significa que dos d'ells no puguin estar al mateix lloc, és clar, però cal parar atenció. En el cas del xoriço i la llonganissa poden conservar-se a la nevera, sense cap mena de problema, però els experts asseguren que en el cas de tenir fresquera, molt millor.

El llom, però, necessita fugir del frigorífic. Cal que es conservi en un espai fresc i sec, perquè si es guarda a la nevera, perd el salnitre, esguerres la textura, el sabor, l'olor i et deixa un llom completament diferent del que vols consumir. 

Un error molt comú

La majoria dels experts es posen d'acord amb un altre error molt comú que cometen els usuaris: tornar a guardar l'embotit en qüestió (els que són peces contundents, no els que venen en safata de plàstic o estan envassats al buit) es torni a guardar a l'envàs original. El xoriço, el llom i la llonganissa requereixen paper film.

Així l'aliment no es resseca tant, s'adhereix millor al producte i després es pot tallar millor. Precisament, anar fent talls sovint evita que s'oxidi i es ressequi en excés l'embotit, provocant a vegades un regust desagradable per a la persona que el consumeix.