Els darrers anys hi ha hagut una onada d'experts en cafè. La moda de fer-lo en gra, mesurar el pes exacte en una balança, comprar-se una màquina per poder moldre'l a casa, aquell afegitó en forma de fulla al cafè en llet. Tot són virtuts fins que un dia es veuen obligats a fer servir la mokka que tenen guardada en situacions d'emergència. Aleshores, patiment: per què el cafè té aquest regust si l'he netejat?
Encara que siguem consumidors a peu ras i tinguem una neteja regular de la cafetera italiana, això pot ser un problema recurrent. Pots provar de rentar el dipòsit, canviar la goma o repassar que el cafè estigui en bones condicions. Però hi ha una part d'aquests objectes que se sol obviar: el filtre. Es tracta de la part del mig de la cafetera on es poden obstruir restes de marro i que pot comportar diversos problemes en el bon funcionament.
@amaya_fitness_tiktok#tipslimpieza#cafeteraitaliana#tipstiktok#cafe#pongamosloaprueba#comolimpiar#trucostiktok♬ sonido original - Amaya Fitness
Una usuària de TikTok ha explicat el mètode que fa servir per poder netejar-lo. Aquesta tasca és difícil de fer perquè, a priori, la tapa del filtre no es pot desenganxar de la cafetera. Però amb l'ajuda d'un ganivet, es pot fer una incisió als voltants del filtre i anar-lo rodant perquè surti. Tot seguit, es treu la goma, es procedeix amb la neteja per treure les incrustacions i es torna a col·locar a lloc.