Cinc idees d'amanides per a la carmanyola d'aquest final d'estiu

De llegums, de pasta, d'enciam o de tomàquet, les múltiples combinacions d'ensalades són un recurs molt útil per als dies calorosos

Redacció
22 d'agost de 2024, 18:47
Amanida de pasta amb verdures saltejades
Amanida de pasta amb verdures saltejades

Després de dies i dies preparant la carmanyola del dinar de l'endemà, se'ns acaben les idees. La calor demana receptes fresques i lleugeres per passar una millor tarda, però sovint no ens venen al cap plats diferents dels habituals.

Llegums, pasta, enciam, tomàquet... Les amanides són sempre una bona opció quan arriba l'estiu, ja que permeten combinacions múltiples sense ser repetitives. Us en presentem una selecció de cinc que poden salvar-vos durant una setmana.

Amanida d'endívies amb formatge i nous

Què necessitem? Endívies, canonges, formatge fresc, nous, oli, sal i pebre.

Com ho preparem?

  1. Rentar les endívies i canonges i posar-ho en un bol
  2. Afegir el formatge fresc tallat en daus i unes nous per sobre
  3. Salpebrar al gust i regar amb un rajolí d'oli d'oliva

El toc extra. Si agrada, es pot afegir un toc dolç amb trossets de poma i mel. També es poden incorporar grans de magrana.

Amanida freda de mongetes tendres

Què necessitem? Mongetes tendres, tomàquet, tonyina, ou, sal i oli

Com ho preparem?

  1. Bollir les bajoques i escórrer. Un cop fredes, dipositar-les en un bol trossejades
  2. Coure l'ou fins que sigui dur. Deixar-lo refredar i trossejar
  3. Afegir els tomàquets trossejar i la tonyina
  4. Amanir amb sal i un rajolí d'oli i barrejar tots els ingredients

El toc extra. Utilitzar tomàquets xerri li dona un toc dolcet a l'amanida. També s'hi pot afegir formatge per complementar.

Amanida freda de mongetes tendres amb tomàquet xerri
Amanida freda de mongetes tendres amb tomàquet xerri

Amanida cèsar amb un toc de pinya

Què necessitem? Enciam, tomàquet, pit de pollastre, formatge parmesà, pinya, sal i salsa cèsar

Com ho preparem?

  1. Netejar l'enciam i el tomàquet i trossejar-ho. Trossejar també la pinya
  2. Coure a la planxa el pollastre i trossejar-lo a porcions petites
  3. Barrejar en un bol l'enciam amb el tomàquet, la pinya, el pollastre i el formatge parmesà (pot ser a làmines o ratllat)
  4. Amanir la barreja amb sal i la salsa cèsar

El toc extra. Si agraden, es poden afegir crostons just abans de ser consumit perquè no es facin tous.

Llenties amanides amb alvocat i tomàquet

Què necessitem? Llenties, alvocat, tomàquets xerri, bacó, oli i sal

Com ho preparem?

  1. Netejar i tallar per la meitat els tomàquets xerri
  2. Pelar i trossejar l'alvocat a porcions petites
  3. Coure els daus de bacó a la paella (no cal posar-hi oli, ja en desprèn al coure'l)
  4. Un cop les llenties cuites i fredes, barrejar-les en un bol amb la resta d'ingredients, afegir-hi sal i oli al gust

El toc extra. El bacó es pot substituir per pernil salat, tonyina o salmó fumat, si es prefereix. S'hi pot afegir també formatge fresc o feta.

Pasta freda amb verdures i poma

Què necessitem? Pasta, tomàquet, bròquil, pebrot, albergínia, carabassó, poma, sal oli i orenga.

Com ho preparem?

  1. Netejar les verdures i coure-les a la paella amb un rajolí d'oli d'oliva
  2. Bollir la pasta al dente i passar-la per l'aigua freda
  3. Tallar els tomàquets (poden ser xerri) i la poma pelada a porcions petites i reservar
  4. Barrejar les verdures saltejades amb la pasta i els tomàquets i la poma en un bol
  5. Amanir-ho amb sal, oli i orenga al gust

El toc extra. Es pot afegir mozzarella fresca o formatge feta a la barreja per completar-la amb proteïna, si es vol fer plat únic. Si es prefereix, es pot menjar tèbia.