No calen pinces: el truc per tancar les bosses de patates

Hi ha un mètode perquè aquest aperitiu es conservi de manera correcta sense necessitat d'altres estris

Una bossa de patates
Una bossa de patates | Cedida
Redacció
29 de setembre de 2024, 15:48

Un dels imprescindibles de l'aperitiu són les patates de bossa En cap de setmana, és un gran complement de les olives i el vermut i, si en sobren, sempre poden fer servei si es té una visita inesperada al pis. Ara bé, perquè es conservin amb la textura i el sabor adequats no es poden desar de qualsevol manera. Cal que estiguin en un lloc sec, sense canvis de temperatura i ben tancades.

Hi ha diversos mètodes perquè les patates de bossa quedin ben tancades: dins d'una capsa, amb una goma de pollastre, però cap és tan reconegut com les pinces d'estendre roba. I què passa si no en tenim cap a l'abast? O si ets fora de casa i vols endur-te les restes? Segur que hi ha maneres agafades en pinces de sortir-se'n, fent un nus amb les mans, per exemple. Un usuari de Twitter ha anat un pas més enllà i ha compartit el seu truc per tancar-les sense cap estri i que quedi impecable.

Per fer el truc només necessites les dues mans i paciència per fer plecs. En comptes d'enrotllar la bossa, el primer pas d'aquest mètode és que quedi plana contra una superfície. A partir d'aquí, fas un plec diagonal a cada costat de la bossa, com si emboliquessis un regal. L'extrem de dalt ha de quedar com la intersecció de tots dos costats. Quan ho tinguis, et quedarà una forma triangular. Tot seguit, gira la bossa mentre agafes la intersecció amb perquè no es perdi la forma i ara sí, comences a enrotllar. Quan arribis al final del trajecte, podràs treure els plecs com si estiguessin embutxacats i posar-los com una caputxa de la bossa.