La tècnica infal·lible per evitar bacteris i fongs als teus gots i plats

Netejar i desinfectar de manera correcta els fregalls i les baietes és indispensable per mantenir una vaixella ben neta

Una aixeta d'aigua corrent
Una aixeta d'aigua corrent | ACN
Redacció
12 de juliol del 2024
Actualitzat a les 19:35h

N'hi ha que poden permetre's tenir un rentavaixella a casa, però si no es compta amb un, toca rentar els plats i els gots de la manera més tradicional. Però compte, no tot val i és important mantenir nets els fregalls i les baietes per evitar que la nostra vaixella s'ompli de fons i bacteris. Per això, l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) proporciona diferents consells per desinfectar aquest estri de neteja.

Com desinfectar correctament els fregalls de la cuina?

  • Després de fer servir el fregall, elimina les restes de menjar. Com que els bacteris són éssers vius, és més probable que aflorin i sobrevisquin al fregall si se'ls hi proporcionen nutrients perquè es quedin.
  • Aclareix, escorre i deixa que s'assequi cada cop. No s'hi val només amb retirar les restes de menjar, també és important deixar el fregall ben net cada cop que es fa servir. En aquest sentit, és recomanable fer servir unes gotes de lleixiu i deixar el fregall a remull amb aigua.
  • Renova quan es facin malbé. Sí, amb aquests dos consells anteriors pots mantenir el fregall net, però tot té una vida útil i cal canviar de tant en tant per evitar l'acumulació de bacteris.
  • Fes servir una baieta diferent per a cada zona. Bàsic: no facis servir el mateix estri per netejar els plats i els gots, que per netejar la cuina o pel lavabo. Desa'ls també en llocs diferents perquè no entrin en contacte.

Encara que semblin consells bàsics, o no tothom els executa o no ho fa de la manera adequada. I és que segons l'anàlisi de l'OCU, 9 de cada 10 fregalls i baietes analitzades tenien una higiene deficient.