Ciutadans centrarà la campanya del 21-D en la figura d'Inés Arrimadas

Albert Rivera s'abocarà en actes electorals, però sense treure protagonisme a la dirigent del partit a Catalunya | La formació vol estendre la seva presència a tot el territori

Inés Arrimadas serà l'eix de la campanya de Ciutadans el 21-D.
Inés Arrimadas serà l'eix de la campanya de Ciutadans el 21-D. | Adrià Costa
05 de novembre de 2017, 08:15
Actualitzat: 15:09h
Les forces polítiques ja estan posant fil a l'agulla a la seva maquinària electoral de cara al 21-D. Ciutadans està dissenyant l'estratègia d'una campanya que considera crucial per consolidar el seu projecte. Encara ha de tancar el calendari d'actes previstos, però la formació unionista té clars els objectius per al 21-D. D'una banda, mantenir el lideratge del bloc constitucionalista, que va assolir en les eleccions del 25-S del 2015, quan va fer un salt espectacular de 9 a 25 diputats. De l'altra, aconseguir sumar una majoria alternativa de govern al sobiranisme, motiu pel qual els cal arribar als 68 escons junt amb el PSC i el PP, aliats i adversaris alhora en l'actual moment.    

Una decisió estratègica que ja té decidida la direcció del partit és centrar la campanya en la figura d'Inés Arrimadas, la líder de la formació a Catalunya, que protagonitzarà com mai els actes electorals. Arrimadas ha sabut imprimir un perfil propi, de formes més suaus, en una organització molt personalista i on ningú li fa ombra a Albert Rivera. Aquest ja ha dit que vol abocar-se a la batalla i serà present en molts mítings. La direcció taronja encara no ha decidit si Rivera i Arrimadas tindran agendes separades en actes de campanya. La dirigent catalana és una aposta forta de C's i exerceix també com a portaveu de l'executiva espanyola del partit.

Voluntat de guanyar enfront els complexos de PSC i PP

Ciutadans considera crucial un bon resultat el 21-D. Ha fet d'una posició dura contra el sobiranisme i de l'aplicació de l'article 155 un dels seus cavalls de batalla en la política espanyola. Però, a més, Catalunya és una de les places en què Ciutadans pot superar altre cop el Partit Popular. Un PP al qual Rivera no ha dubtat a superar per la dreta sobre com afrontar l'1-O.

En el si de l'unionisme, ja ha començat el pols per veure qui podrà collir més vots entre el sector espanyolista que s'ha manifestat a Barcelona les darreres setmanes en contra de l'independentisme i en favor de l'aplicació del 155. Els de Rivera es presentaran el 21-D com els constitucionalistes desacomplexats, per distingir-se d'un PSC i un PP que consideren que van renunciar, ja fa anys, a competir d'igual a igual amb el catalanisme. Avui, el fins ara portaveu adjunt al Parlament, Fernando de Páramo, insistia en la voluntat guanyadora de C's respecte a socialistes i populars.

Mirant a les municipals del 2019

Ciutadans farà una campanya a tot el territori. Els de Rivera ja comencen a fer números de cara a les eleccions municipals de 2019, on volen estendre les seves arrels. No tenir ni una sola alcaldia a Catalunya és una espina clavada en la moral dels taronges. Les anteriors municipals ja van suposar un salt important, al passar de set regidors a 176 i obtenir bons resultats en ciutats com Tarragona (segona força, amb 4 regidors) i l'Hospitalet (també amb 4 regidors). Ara necessiten repetir, com a mínim, els bons resultats del 27-S per reforçar-se com a marca líder de l'unionisme.