Vic estudia millorar el Temple Romà i el seu entorn

La Diputació de Barcelona redactarà un pla que definirà, quantificarà i programarà les actuacions futures.

Redacció Osona.com
14 de març del 2012
La processó dels Armats, passant per davant del Temple Romà.
La processó dels Armats, passant per davant del Temple Romà. | Adrià Costa
La processó dels Armats, passant per davant del Temple Romà. Foto: Adrià Costa

El diputat d'Infraestructures, Urbanisme i Habitatge de la Diputació de Barcelona, Alberto Villagrasa, ha visitat aquest dimarts el Temple Romà de Vic, acompanyat pel quart tinent d'alcalde i regidor d'Urbanisme, Josep Rafús. Durant l’acte, Villagrasa ha anunciat que la Diputació iniciarà els primers estudis del Pla Director d'aquest monument que definirà, quantificarà i programarà les actuacions futures per a la millora del monument i l'entorn urbà més proper.

Villagrasa ha explicat que aquest pla el redactarà el Servei de Patrimoni Arquitectònic Local de la Diputació, amb un cost de 65.000 euros, i consistirà en realitzar en primer lloc els estudis previs necessaris per al coneixement inicial del conjunt del temple i de les restes del castell dels Montcada, així com l'anàlisi material, històric i constructiu, per posteriorment passar a la redacció del Pla Director.

El Temple Romà és un monument datat al segle II, i va ser restaurat els anys 1930 i 1954. Havia format part de l'estructura del palau medieval del segle XI anomenat el castell dels Montcada, i no va ser fins l'any 1882 que va veure la llum a l'enderrocar-se aquest palau.  

Durant la seva visita a Vic, Villagrasa també ha lliurat l'estudi sobre els criteris de rehabilitació dels edificis del centre històric i La Calla, fet a demanda de l'Ajuntament, en el marc del programa de concertació Xarxa Barcelona Municipis de Qualitat, i que se situa en el context de l'execució del projecte d'intervenció integral que va obtenir els ajuts de la convocatòria de la Llei de Barris corresponent a l'any 2008.
Arxivat a