Adif no acomiadarà a mig termini cap treballador de l'estació de Torelló

Una delegació de l’Ajuntament i de la plataforma “Perquè no ens fotin el tren” obté un compromís de mínims de l’empresa pública, en una reunió celebrada a Barcelona.

Pere Pratdesaba
27 de març del 2013
L'alcalde, Santi Vivet, parlant als assistents a una cassolada a l'estació, fa uns dies. Foto: Adrià Costa

Adif no acomiadarà, a mig termini, cap dels tres treballadors de l’estació de Torelló. Al menys fins que no hi hagi instal·lades les màquines expenedores (la data encara no està fixada). I quan s’hagi automatitzat completament la venda de bitllets, es concentrarà el personal en hores de màxima afluència. L’estació també tindrà un intèrfon perquè els usuaris puguin comunicar a la companyia qualsevol incidència.

Aquest és el “compromís personal” del subdirector d’Estacions Nordest d’Adif, Armando Brigos, que va transmetre aquest dilluns, en una reunió a Barcelona, a tres membres de la Plataforma “Perquè no ens fotin el tren”, l’alcalde de Torelló, Santi Vivet, i el segon tinent d’alcalde, Jordi Casals. Brigos també va assegurar que qualsevol canvi no es portarà a terme fins que no se n’hagi parlat amb totes les parts.

La reunió va servir, segons va explicar l’alcalde en el ple de dilluns, perquè el responsable d’Adif conegués “de primera mà” les inquietuds entorn del tema de l’estació però també els problemes que pateixen els usuaris de la línia. “Ha entès que hi ha una problemàtica més profunda, que inclou l’estat de la línia, els trens, el sistema tarifari...”, va apuntar Vivet.

En un principi, l’empresa pública ferroviària tenia previst, a principis de febrer, l'automatització de l’estació de Torelló , deixant de vendre bitllets manuals (només es vendrien en una màquina i via targeta de crèdit) i acomiadant els tres treballadors de l’equipament. La proposta s’ha anat suavitzant i ara es torna a posposar, aguantant un temps més els treballadors. A més, tal com ha ratificat Brigos, Adíf s’ha compromès a instal·lar dues màquines i a tenir una persona durant les hores del dia on hi ha més trànsit de trens.

Continuaran les protestes

A la trobada, els representants de la plataforma van insistir en la necessitat que es poguessin adquirir els bitllets amb carnets de descompte i que es poguessin pagar en metàl·lic. Al mateix temps, van explicar al responsable d’Adif que continuaran les accions de protesta, amb cassolades a l’estació, cada quart divendres de mes, a les 18:20 hores.

La plataforma “Perquè no ens fotin el tren” rebutja de manera contundent l’automatització de l’estació. Les seves reivindicacions, però, van una mica més enllà i demanen que Torelló s’inclogui dins de Rodalies, la qual cosa hauria de comportar una millora del servei.

Manifest amb les reivindicacions de la plataforma ‘Perquè no ens fotin el tren’

Arxivat a