Els «alcaldes del tren» tornen a unir esforços pel futur de la línia

Demanen una reunió al conseller de Territori per fer efectiva la integració tarifària fins a Ripoll

Redacció
30 de juliol del 2013
Els municipis del nord d'Osona i el Ripollès es mobilitzen pel futur del tren. Foto: Adrià Costa

Coincidint amb les mobilitzacions del col·lectiu “Perquè no ens fotin el tren”, representants dels diversos municipis i consells comarcals d'Osona, el Ripollès però també de la Garrotxa es van reunir divendres passat a Torelló per unir esforços pel futur de la línia fèrria. Unes trobades dels “alcaldes del tren” que s'havien realitzat de manera periòdica sobretot el 2009 i el 2010 a l'empara de la Universitat de Vic.

El manteniment de les estacions –davant de l'amenaça latent de l'eliminació de personal- però sobretot la integració tarifària de tot l'àmbit comprès entre Torelló i Ripoll (i amb autobús cap a la Garrotxa) van ser els principals temes de debat. En aquest sentit se sol·licitarà una reunió amb Santi Vila, conseller de Territori i Sostenibilitat, per instar-lo a fer efectiu una mesura que el Parlament va aprovar a proposta d'ICV però amb el vot en contra de CiU i l'abstenció d'ERC.

Si les estacions entre Torelló i Ripoll passessin a formar de la xarxa de Rodalies els preus dels viatges i dels abonaments es podrien reduir significament i, sobretot, es facilitaria el transbord a altres modes de transport. També es demanarà una reunió amb els responsables d'ADIF per debatre l'estat de les infraestructures.

La trobada de Torelló, el mateix dia que el col·lectiu “Perquè no ens fotin el tren” organitzava un nou acte de protesta, va aplegar els alcaldes de Torelló, Manlleu, Ripoll, Gurb, Sant Quirze de Besora, Centelles, juntament amb regidors de Vic, de la Vall d’en Bas i de Torelló, i representants dels consells comarcals d’Osona i el Ripollès. Es pretén donar continuïtat a aquest grup de treball i convidar a formar-ne part la totalitat dels municipis afectats.