L'OSV fa reviure «La Santa Espina»

Aquest vespre estrena al Palau de la Música l’obra d’Enric Morera | Ho fa coincidint amb el 150 aniversari del naixement del compositor

L'OSV al Palau de la Música
L'OSV al Palau de la Música | Juanma Peláez
Nació Sabadell
02 de desembre de 2015, 06:00
Actualitzat: 9:22h
El Palau de la Música ha estat l’escenari escollit per fer reviure La Santa Espina, obra del teatre líric català que signa Enric Morera. Coincidint amb el 150 aniversari del seu naixement, l’Orquestra Simfònica del Vallès (OSV) s’ha proposat recuperar aquesta rondalla de la qual el que més s’ha popularitzat ha estat la sardana coneguda amb el mateix nom.
 
“Durant prop de 90 anys ha estat en un calaix i fins i tot prohibida pel seu significat reivindicatiu i catalanista, primer durant la dictadura de Primo de Rivera i després duran el franquisme”, explica Òscar Lanuza, gerent de l’OSV. Per aquest motiu, a nivell popular només ha sobreviscut la sardana.
 
Da dos anys, però, i de la mà de l’Associació Sardanista de Catalunya, l’OSV va recuperar l’obra de Morera, i la van trobar excepcional. “Molts cops hi ha el neguit sobre la qualitat d’una peça que ha estat amagada durant tant de temps, els músics, com que som molt dolents, diem que si una peça no és toca és perquè és de mala qualitat, però aquí es d’una excepcional qualitat en música i instrumentació, per raons no fàcilment explicables ha estat oculta massa temps”, explica Lanuza.
 
La versió que oferirà aquest vespre l’OSV és en forma de concert, sense representació, amb tres solistes i un cor. L’actor sabadellenc Sergi Mateu, a més, serà l’encarregat de jugar el rol de narrador. Divendres es podrà veure al Teatre Municipal de La Faràndula de Sabadell.