Uns 200 espectadors passen per les «Tardes d'Embassa't»

Actuació a les Tardes de l'Embassa't 2015
Actuació a les Tardes de l'Embassa't 2015 | Embassa't
Redacció
02 de desembre del 2015
 
El cicle Tardes d’Embassa’t ha reunit unes 200 persones aquest cap de setmana al Museu del Gas. La cita oferta pels organitzadors del Festival Independent del Vallès EMBASSA’T en col·laboració amb el Museu del Gas i la sala Balboa es va obrir divendres amb una xerrada per diagnisticar l’estat de salut de l’escena musical al país i a la ciutat de Sabadell a càrrec d’uns convidats de luxe, el periodista d’I-Cat.cat Albert Miralles, el músic Toni Xuclà, Jordi Llansamà director de B-Core, Nando Caballero, músic i periodista, i la responsable del festival PopArb, Anna Cerdà. 
 
El guitarrista sabadellenc Toni Xuclà va reconèixer que existeix “un mercat intern de la música catalana però els músics i grups ja no sortim de les nostres fronteres” i no només per raons lingüístiques. Zegons Xuclà, existeixen moltes dificultats per aconseguir la professionalització dels músics i en paral·lel dels sectors que envolten la música.
 
El debat va donar pas a la projecció del documental Rockanrolcor, on es reflecteix com el músic, periodista i melòman sabadellenc Nando Caballero tira endavant la seva vida després d’un infart. La jornada es va cloure amb un repàs dels hits fets a Catalunya els darrers anys de la mà de Deckart.
 
La jornada de dissabte va comptar amb la projecció del documental Soroll de tot cor. BCore 25 anys, produït per Televisió de Catalunya. La cita va seguir al Museu del Gas van poder gaudir de l’actuació de Joan Colomo al mirador de l’edifici. 

El cicle Tardes va tenir una cloenda especial ja a la nit de dissabte a la Sala Balboa, que es va omplir per gaudir del concert dels vallesans Pantaleó, grup que va defensar amb convicció les cançons del seu disc de debut Reina Victoria, una de les sorpreses discogràfiques d’aquest 2015.