El bus cedirà espai al vianant del centre per Nadal

L’Ajuntament ha optat per desviar els autobusos en sentit nord per alliberar la pressió al Passeig de la Plaça Major | Comportarà una alteració de la circulació en els carrers adjacents

El pas de bus pel centre es reduirà a la meitat per Nadal
El pas de bus pel centre es reduirà a la meitat per Nadal | Albert Segura
Nació Sabadell
03 de desembre del 2015
Actualitzat el 05 de desembre a les 11:02h
A partir d’aquest proper dissabte el servei d’autobusos al centre de Sabadell quedarà sensiblement alterat amb l’objectiu de cedir més espai al vianant durant les festes de Nadal. L’Ajuntament ha modificat la circulació del bus urbà i els serveis de càrrega i descàrrega al nucli central de la ciutat, concretament al Passeig Manresa i al Passeig de la Plaça Major per incrementar la seguretat dels vianants.
 
“Hem optat per eliminar les circulacions en sentit nord tant de bus com de càrrega i descarrega des de la Via Massagué, fet que reduirà el pas de vehicles a la meitat en dies feiners”, explica el regidor d’Espai Públic, Xavi Guerrero. D’aquesta manera, només circularan vehicles en sentit sud, cosa que farà que només passin cotxes en sentit Rambla i, per tant, la seguretat incrementi en haver d’estar pendents només d’un cantó.
 
La mesura es durà a terme a partir de dissabte, 5 de desembre, i fins el 10 de gener, un període en què a la zona hi haurà instal·lada la Fira de Santa Llúcia, la Fira d’Artesans, la pista de patinatge o on s’hi celebrarà la Nit de Compres, entre altres esdeveniments. Això fa preveure un increment de l’afluència de vianants, motiu pel qual s’ha optat per minimitzar el pas de vehicles i fins i tot, si és necessari, tallar la circulació, com ja s’ha fet en ocasions com durant la Festa Major.
 

Un autobús circulant entre la gent pel Passeig per Festa Major. Foto: Albert Segura


 
“Respon a l’experiència de la campanya de Nadal de l’any passat, on les aglomeracions generaven una sensació d’inseguretat, i s’actua amb la voluntat de recuperar l’espai públic del passeig en aquests períodes tan concorreguts”, explica el tinent d’alcalde de Territori i Sostenibilitat, Maties Serracant. La finalitat es beneficiar els vianants, així com els comerciants per garantir la màxima seguretat davant la previsió d’increment d’afluència.
 
La configuració, prova pilot
 
La nova configuració de la mobilitat durant les festes expulsarà durant els dies feiners el bus en sentit nord del centre. Aquest fet que l’obligarà a passar pel carrer Alfons XIII per enllaçar amb els carrers Sant Joan i Doctor Puig, per girar després pel carrer de la Salut i enllaçar amb Via Massagué.
 
Pel que fa als dissabtes, cap bus passarà pel Passeig, i això obliga a mantenir la mateixa filosofia en sentit nord que ens els dies feiners. Pel que fa al sentir sud, els busos es desviaran pel carrer Vilarrúbias, per connectar amb la Gran Via, el carrer Tres Creus i el carrer Alfons XIII, per finalment desembocar a la Rambla. Els diumenges es mantindrà el tall com fins ara.
 
De tot plegat, se’n farà un anàlisi a mitja campanya i un altre al final per determinar la viabilitat de les modificacions i estudiar la seva possible aplicació en un futur a curt termini.