La Crida opta per desobeir per defensar el dret a l'habitatge

La formació de govern ho recalca en el marc de la Jornada de Sobirania Residencial | Recorden que l’aplicació de la ILP depèn de la pressió dels consistoris

Redacció
15 de desembre del 2015
Actualitzat el 17 de desembre a les 10:18h
Façana d'un bloc ocupat a Sabadell
Façana d'un bloc ocupat a Sabadell | Norma Vidal
La Crida per Sabadell defensa enfortir l’organització popular i la desobediència per fer efectiu el dret a l’habitatge, fent un pols, així, als grans tenidors per fer que cedeixin els pisos buits a finalitats socials. Així es va determinar en la Jornada de Sobirania Residencial de l’organització, on es va posar sobre la taula que l’aplicació de la ILP també depèn de la pressió dels Ajuntaments als grans tenidors.
 
Sota el títol “Construïm municipi, construïm revolució urbana”, la jornada va debatre al voltant de la relació entre el poder popular i la institució per tal de garantir el dret a un habitatge digne per a tothom i a les alternatives que es poden desenvolupar dins i fora de la institució.
 
La taula de debat va servir per posar de manifest la pressió que la societat pot exercir de manera efectiva, i que es demostra amb l’aprovació de la llei 24/2015, la ILP d’habitatge, que consideren que suposa un canvi de model residencial. La trobada, que es va celebrar dissabte al Centre Cívic de Can Deu, va servir per recalcar la voluntat manifesta de fer fornt al capitalisme amb polítiques d’acció social.