La plaça d'Espanya s'obrirà als veïns parcialment al gener

La primera fase de les obres de reurbanització s’acabarà durant la primera quinzena de 2016 | Es preveu incorporar el màxim de propostes veïnals en la segona fase

Les obres de la plaça d'Espanya, aquest dimecres
Les obres de la plaça d'Espanya, aquest dimecres | J. P. / A. S.
Albert Segura
16 de desembre del 2015
Actualitzat a les 16:51h
Entre els dies 8 i 9 de gener s’obrirà a la ciutat la primera fase de les obres de la plaça d’Espanya, després que hagin acabat els treballs de reurbanització. L’espai resultant serà, segons el govern, un lloc de referència tant per als veïns com per a la resta de la ciutat, eliminant el concepte de rotonda per integrar-se de manera amable amb la ciutat.
 
Les obres han consistit en suprimir el vial de circulació de cotxes, pujar el nivell de la plaça a l’alçada dels blocs de pisos perquè deixi de ser una rotonda aïllada i crear un carril bici, entre d’altres. “El primer tram d’Alcalde Moix també s’ha remodelat, eliminant l’espai central per ampliar les voreres, cosa que es vol fer amb la resta de l’avinguda”, explica el regidor d’Espai Públic, Xavi Guerrero.
 

Les obres de la primera fase afecten l'eix viari i l'àrea de color ocre. Foto: Ajuntament de Sabadell



L’espai està en procés d’instal·lar-hi els elements de jardí, pendents de les obres que Ferrocarrils de la Generalitat encara hi està fent en el marc de la construcció de la nova parada que actuarà d’intercambiador amb Rodalies. “La idea és fer una plaça bonica per al barri i que sigui un referent per a la ciutat, on s’hi pugui fer activitats i que al final sigui allò que els veïns volen”, explica Guerrero. Per aquest motiu, en la segona fase s’intentarà sumar la voluntat i les propostes dels veïns, donat que en la primera fase no han tingut marge per a fer-ho.
 
L’Ajuntament pressiona la Generalitat pel calendari dels FGC
 
L'Ajuntament, d’altra banda, ha enviat una carta al Departament de Territori i Sostenibilitat perquè concreti en una trobada el calendari de posada en marxa de l'ampliació dels FGC a la ciutat. Segons la previsió de la Generalitat, l'entrada en servei està prevista per al llarg del 2016 però el tinent d'alcalde de Territori i Sostenibilitat, Maties Serracant, ha assegurat que les últimes adjudicacions d'obres d'estacions "tenen un termini de 15 mesos", per la qual cosa Serracant apunta que "això se situaria cap al 2017".
 

Imatge de les obres d'ampliació dels FGC a plaça Espanya. Foto: Juanma Peláez