L'Entesa vol que es restitueixi l’espai malmès pel gasoducte

El traçat de la canonada que va de Martorell a Figueres no s’ha recuperat amb vegetació | L’empresa Enagas la va construir l’any 2012

Part afectada pel gasoducte
Part afectada pel gasoducte | EpS
Redacció
17 de desembre de 2015, 06:00
L’Entesa per Sabadell reclama que es restitueixi l’espai malmès per la construcció del gasoducte Martorell – Figueres, que va suposar l’extracció de part de la vegetació dels boscos d’espais com Can Deu, el riu Ripoll o el Torrent de Colobrers. L’obra, feta l’any 2012, ha deixat una clapa en tot el recorregut de la canonada, motiu pel qual la força reclama que es cobreixi.

En un comunicat, la força assegura que l’empresa constructora del Gasoducte, Enagas, tenia l’obligació de reposar la vegetació afectada amb la replantació arbustiva i dels arbres tallats, amb un seguiment, avaluació i manteniment de les actuacions de revegetació fetes, tal i com determina el Projecte de Restauració Mediambiental.
 
“Tres anys després d’haver finalitzat les actuacions de reposició la vegetació arbòria i arbustiva replantada està totalment morta, degut a que durant aquests tres anys no s’ha realitzat ni el seguiment, ni el manteniment, ni la reposició preceptiva”, assenyala l’Entesa en el comunicat. “L’anterior govern municipal del PSC es va despreocupar absolutament del tema i de la seva obligació de vetllat perquè la reforestació fos efectiva”, afegeix.

L’Entesa denuncia l’actuació i demana a l’actual govern municipal les actuacions necessàries perquè Enagas assumeixi una rehabilitació rigorosa, i posterior manteniment, de la vegetació arbòria i arbustiva afectada al llarg del traçat del gasoducte en el terme municipal de Sabadell.