El Taulí nega haver col·locat a cap pacient una pròtesis de Traiber

Surten al pas després que un metge del centre haci estat imputat

Redacció
18 de desembre del 2015
Façana de l'Hospital Parc Taulí
Façana de l'Hospital Parc Taulí | Norma Vidal
L'Hospital Parc Taulí de Sabadell nega que comprat ni col·locat una pròtesi Traiber a cap pacient del centre. És la comunicació oficial que ha fet pública després que un metge del centre hagi estat imputat per presumpte suborn d'aquesta firma per posar les pròtesis que comercialitzava.

"La Corporació Sanitària Parc Taulí mai ha comprat ni ha col·locat a cap pacient cap pròtesis de Traiber, de manera que els pacients intervinguts a l’Hospital de Sabadell poden estar absolutament tranquils en aquest sentit", assegura el centre en un comunicat.
 
"El fet que un cirurgià que treballa en aquesta institució hagi pogut col·locar, presumptament, pròtesis d’aquesta marca comercial en algun altre centre sanitari, és un fet absolutament aliè a la Corporació Sanitària Parc Taulí", segueix el comunicat. En aquest sentit, culmina demanant que no es relacioni el nom ni el prestigi d’aquesta institució en cap afer amb el qual no hi tenen cap relació.

El cas

El jutge Diego Àlvarez de Juan ha imputat 60 persones més en el cas Innova, la majoria són metges de diferents centres mèdics del país, acusats d'haver cobrat comissions per haver receptat i instal·lat pròtesis de Traiber. Àlvarez ha aixecat aquest dimecres el secret de sumari de part de la peça 4 del cas, que investiga la corrupció sanitària i política a Reus.

Les pròtesis d'aquesta marca reusenca, segons sembla, no serien de bona qualitat i en alguns casos fins i tot sense el registre sanitari corresponent. Després de la denúncia d'una extreballadora de l'empresa, el 30 d'octubre de 2014 va decidir precintar l'empresa.

Segons la interlocutòria del jutge, el propietari de Traiber, Lluís Márquez, es va reunir diverses vegades amb alguns dels imputats com Teresa Gomis (exprimera tinenta d'alcalde de Reus) o Marc Arza (regidor de govern de l'Ajuntament de Reus) i segons un testimoni van "pressionar" a metges per tal de fer servir les pròtesis d'aquesta empresa. Tot i que no consten els continguts de les reunions o si es van produir aquestes "pressions", la interlocutòria del jutge també destaca que Márquez es va trobar amb l'alcalde de Reus, Carles Pellicer fins a cinc vegades. Fins i tot, s'apunta que el director de Traiber es va reunir amb el president de la Generalitat Artur Mas; Josep Prat, multi-imputat en la causa, i el diputat i primer secretari del PSC de Reus, Francesc Vallès.