La línia dels FGC guanya un nou punt de recàrrega per a cotxes elèctrics

Es troba a l'aparcament de l'estació de Volpelleres, a Sant Cugat

Posada en funcionament del sistema
Posada en funcionament del sistema | Maria Belmez
Maria Belmez
11 de febrer del 2016
Actualitzat a les 11:13h
L'estació de Volpelleres de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), a Sant Cugat del Vallès, compta des d'aquest dimecres amb un punt de recàrrega per a vehicles elèctrics. El conseller de Territori, Josep Rull, ha estat l'encarregar d'inaugurar aquest punt, assegurant que l'aposta del Govern pel vehicle elèctric és "rotunda".

Aquesta estació forma part d'un projecte pilot a través del qual ja s'han instal·lat punts de recàrrega en les parades de Martorell Enllaç, Sant Cugat i Sant Quirze del Vallès i en els propers mesos s'instal·larà a Igualada (Anoia). L'objectiu del pla és impulsar la intermodalitat, de tal manera que els usuaris d'FGC arribin a l'estació en vehicle elèctric i el puguin deixar carregant mentre ells es desplacen en el transport ferroviari. Per fer ús del servei cal tenir una targeta RFID LIVE que s'aconsegueix a través de la inscripció telemàtica i el servei és gratuït.

Els punts de recàrrega enviaran informació en temps real per conèixer l'estat de funcionament i disponibilitat de la recàrrega i serà consultable des del visor d'estacions de l'Institut Català d'Energia. 

La instal·lació és fruit de l'acord de col·laboració signat el març del 2015 entre el Departament de Territori i Sostenibilitat; FGC; el Clúster d'Eficiència Energètica (CEEC); el Clúster Railgrup; l'associació catalana promotora del vehicle elèctric Volt-Tour i les empreses Simon, ImesAPI i Empark. El projecte compta amb un pressupost de 35.500 euros. 

Rull ha explicat que la posada en marxa d'aquests punts és un exercici busca "donar els instruments" als ciutadans perquè facin aquesta aposta per la sostenibilitat. El conseller ha dit que no tindria sentit impulsar una llei tan ambiciosa com la del canvi climàtic sense donar a la ciutadania els instruments necessaris per aconseguir aquests objectius de reducció de la contaminació i aposta per la sostenibilitat.

L'alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa, ha insistit també en incentivar l'ús del vehicle elèctric i caminar cap a una mobilitat més sostenible. Amb aquest, la ciutat compta ja amb quatre punts de recàrrega de vehicles elèctrics.