La Bassa de Sant Oleguer penja d'un fil

Les inspeccions confirmen que el col·lector que passa per sota pateix "problemes estructurals greus"

La Bassa de Sant Oleguer
La Bassa de Sant Oleguer | Juanma Peláez
Redacció
11 de febrer del 2016
Actualitzat a les 16:22h
La inspecció feta el 22 de gener en el col∙lector que passa per sota la Bassa de Sant Oleguer ha verificat que pateix problemes estructurals greus. Segons informa l'Ajuntament de Sabadell, aquesta inspecció ha permès elaborar un estudi topogràfic en 3D i fer fotografies d’alta resolució per tenir informació detallada, que confirmen que el col·lector pateix "problemes estructurals greus".

També s’ha fet una recerca de plànols topogràfics dels anys anteriors i posteriors a la construcció del col∙lector (1974) i de la mateixa Bassa (1985), a més d’analitzar fotos aèries i el projecte del col∙lector. Tota aquesta informació permet comprovar que el punt on s’ha detectat l’enfonsament del terreny coincideix amb un replè de terres no adequades, que es va fer abans de la construcció del col∙lector per tapar la sèquia Monar. Això, sumat a l’aportació excessiva d’aigua, ha comportat l’enfonsament, apunten.

Actualment s’està a punt d’adjudicar el projecte, amb caràcter d’urgència, perquè empreses d’enginyeria especialitzades en col∙lectors presentin propostes perferla reparació.

El Govern municipal va traslladar aquestes dades a tots els grups municipals en una comissió informativa extraordinària, que es va fer dimarts 9 de febrer. “Volem que els representants polítics tinguin tota la informació sobre què passa a la Bassa i els processos que estem seguint, és una mostra que treballem amb la màxima transparència”, assenyala el tinent d’alcalde d’Urbanisme i Sostenibilitat, Maties Serracant.

“Com vam dir des del primer moment, la nostra prioritat és garantir la seguretat de la ciutadania i les dades verifiquen que abans de reobrir la Bassa cal solucionar els problemes estructurals que hi ha", afegeix Serracant, que assegura que "seria una greu irresponsabilitat per part del Govern municipal obrir un equipament que no garanteix la seguretat”.