Iceta es compromet a pressionar per millorar la situació escolar a Can Llong

EL primer secretari del PSC ha visitat aquest dilluns la zona i s'ha reunit amb les AMPA afectades

Miquel Iceta i Pol Gibert amb representants de l'AMPA
Miquel Iceta i Pol Gibert amb representants de l'AMPA | PSC
Redacció
16 de febrer del 2016
El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, es compromet a treballar per millorar la situació escolar al barri de Can Llong de Sabadell. Iceta ha visitat aquest dilluns la zona, on s'ha reunit amb l'AMPA de les escoles de primàtia de Can Llong i Castellarnau per escoltar de primera mà les seves reclamacions.

"Treballarem des del Parlament per solucionar aquesta injustícia i implicarem a la resta de formacions polítiques per tenir més pressió davant del Govern". Aquest és el compromís d'Iceta després de la trobada, un compromís centrat en reclamar la construcció d'un nou centre de secundària i a pressionar la Generalitat perquè mogui fitxa.

Iceta ha criticat la Generalitat per donar "llargues" i rebutjar sistemàticament les anteriors Propostes de Resolució presentades pels socialistes al Parlament i retardant la posada en marxa d'un equipament necessari des de l'any 2014. El primer secretari dels socialistes catalans, acompanyat del diputat sabadellenc Pol Gibert, han escoltat els representants de les AMPA de les escoles de Primària de Can Llong-Castellarnau per analitzar quines són les previsions per construir l'institut, així com la situació dels mòduls prefabricats que es van haver d'instal·lar el curs 2014-2015 per poder absorbir el volum d'alumnes de primària.

En els actuals barracons de primària falten espais específics destinats a laboratori, tecnologia, gimnàs i no hi ha garanties de tenir aules de desdoblament per als cursos vinents. En l'actualitat, els alumnes s'han de desplaçar a peu fins a les dependències de l'Institut Arraona (al carrer Príncep de Viana de Ca n'Oriac) cada vegada que han de fer gimnàstica o tenir classes de laboratori.

Per tot plegat, Iceta carrega contra les polítiques dels governs, els de CiU i ara el de Junts pel Sí, en matèria educativa i reclama més implicació per part de la Generalitat per a millorar les condicions al barri.