Diverses empreses estarien interessades en Delphi

La Generalitat demana temps a la firma perquè no presenti l'ERO inicial que afectaria part de la plantilla | L'objectiu és seguir negociant l'entrada d'un nou propietari de les instal·lacions

Aregio, Conesa i Ginesta parlant amb els representants dels treballadors
Aregio, Conesa i Ginesta parlant amb els representants dels treballadors | LocalPress
NacióSabadell
16 de febrer del 2016
Actualitzat a les 11:23h
La Generalitat assegura que diverses empreses estarien interessades en ocupar les instal·lacions que la firma Delphi, dedicada al sector de l'automoció, té a Sant Cugat del Vallès, i on hi treballen veïns de municipis de tot el Vallès, entre els quals Sabadell. Per aquest motiu demanen temps a l'empresa i que retardi el màxim possible la presentació de l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) que hauria d'afectar part de la pantilla a partir del proper mes d'abril.

Els representants de la plantilla s'han reunit aquest matí amb els secretaris d'Empresa i Coneixement, Joan Aregio, i de Treball, Josep Ginesta, a més de l'alcaldessa de Sant Cugat del Vallès, Mercè Conesa. La trobada, que s'ha fet a l'Ajuntament vallesà, ha estat qualificada de "productiva" per totes les parts.

Els representants de la Generalitat han traslladat als treballadors el seu cert optimsime davant la presentació de candidatures a ocupar les instal·lacions, motiu pel qual creuen que hi ha marge per una solució satisfactòria per a totes les parts.
"Tenim opcions sobre la taula que salvarien llocs de treball i els actius que actualment té la planta", ha explicat Aregio.

Tot i que encara no han rebut l'expedient, la Generalitat té indicis que la firma el presentarà en els propers dies, i per això demanen temps. "Volem aconseguir una entesa entre totes les parts i arribar a obtenir la reindustrialització per salvar el màxim nombre de llocs de treball", ha apuntat Ginesta, que creu que amb més marge es podria obtenir un bon acord amb una nova empresa que ocupés l'actual planta de Delphi, on actualment hi treballen unes 500 persones.