Presó sense fiança per al propietari i tres directius de Vitaldent

El jutge que investiga el presumpte frau pren la decisió després que els principals implicats hagin declarat i a instàncies de la Fiscalia Anticorrupció

Agents de la Policia Nacional espanyola, davant de les oficines de Vitaldent
Agents de la Policia Nacional espanyola, davant de les oficines de Vitaldent | EFE
Redacció
18 de febrer del 2016
El jutge que investiga el presumpte frau de Vitaldent ha decretat aquest dimecres presó incondicional i sense fiança per al propietari i tres directius de la cadena. La decisió s'ha pres després que els principals implicats en el cas hagin declarat davant del jutge i a instàncies de la Fiscalia Anticorrupció.

La policia espanyola va detenir dimarts tretze persones que estarien vinculades en aquesta presumpta trama de blanqueig de capitals i delictes contra la Hisenda Pública. El propietari de la franquícia, Ernesto Colman, exigia als seus franquiciats que li paguessin grans quantitats en metàl·lic que després treia fora de l'estat espanyol o reinvertia en altres béns.Segons fonts de la investigació consultades per Europa Press, el frau pujaria a diversos milions d'euros. L'operació policial es va precipitar davant de la sospita que el principal implicat volia tancar el negoci, fugar-se i deixaria les franquícies a la seva sort.
  
L'operació va anar a càrrec de la Unitat Central contra la Delinqüència Econòmica i Financera (UDEF) de la Policia Nacional espanyola, coordinada per la Fiscalia Anticorrupció. 

Vitaldent té més de 350 clíniques a l'estat espanyol i 2.500 odontòlegs treballant-hi. Van ser precisament diversos franquiciats els qui van acudir a la justícia per denunciar aquestes presumptes irregularitats.