Delphi acomiadarà els 540 treballadors de la planta de Sant Cugat

El comitè d'empresa arriba a un preacord per a les indemnitzacions i els actius industrials passen a mans dels treballadors perquè continuïn negociant amb inversors

ACN
02 de maig del 2016
La planta de Delphi de Sant Cugat del Vallès acabarà acomiadant tota la seva plantilla, de 540 treballadors, després que l'empresa no hagi pogut tancar abans d'aquest divendres la venda dels actius a un grup d'inversos que hi estava interessat. Amb el projecte de reindustrialització es preveia poder salvar al voltant d'uns 200 llocs de feina, però el fet que s'hagi conclòs el període de consultes de l'ERO sense un acord ha obligat a assolir un altre tipus de solució.

En aquest sentit, s'han pactat indemnitzacions de 65 dies per any; una paga lineal de 12.000 euros, i prejubilacions per als treballadors majors de 56 anys. També s'ha acordat que els actius industrials passin a mans de la plantilla perquè siguin els mateixos treballadors els que segueixin intentant negociar la possible arribada de nous inversors.

Després d'un intens mes de negociacions, les parts van arribar la nit passada a un principi d'acord que inclou, finalment, el cessament de l'activitat de la planta de Sant Cugat del Vallès al llarg d'aquest 2016 i la rescissió gradual de tots els contractes. El desenllaç d'aquest cas ha estat titllat de "lamentable" per part de CCOO, que denuncia la "deslocalització" de la producció "a països de baix cost".