El Saltacontes i Annie protagonitzen la 35ena Trobada de Corals Infantils

La cita té lloc aquest dijous i divendres | Hi prenen part 500 infants de la ciutat

Imatge d'una edició anterior de la Trobada de Corals Infantils
Imatge d'una edició anterior de la Trobada de Corals Infantils | Juanma Peláez
Redacció
05 de maig de 2016, 11:00
Actualitzat: 11:00h
El Teatre Municipal de La Faràndula acull aquest dijous i divendres la 35ena edició de la tradicional Trobada de Corals Infantils de Sabadell. La cita, que se celebra ininterrompudament des de l'any 1981, s'ha convertit en tota una tradició i reuneix un total de 500 infants de vuit escoles de la localitat. Enguany els petits posaran en escena la història de El Saltacontes, escrita i musicada per Dani Coma, i diversos temes de la pel·lícula Annie, arranjats per Francesc Membrives, un dels responsables de l'Escola de Música Praeludium.

Aquest dijous l'actuació estarà protagonitzada pels infants de la colla de petits, que són els membres de les corals de l'Escola del Sol, l'Agrupació Pedagògica Sant Nicolau, l'Escola Claret, l'Escola de Música Praeludium, l'Escola dels Salesians, l'Escola l'Escola i la Creu Alta. Les formacions interpretaran el Saltacontes, una proposta de Dani Coma que té un text àgil i divertit, que capgira els els contes populars i els refà de manera sorprenent.
 

Imatge d'una edició anterior de la Trobada de Corals Infantils Foto: Juanma Peláez


El Saltacontes explica la història d’un nen que pot entrar dins dels contes tradicionals més coneguts i descobrir com són els personatges que hi habiten. Les cançons donen veu als diferents personatges que expliquen com se senten els nans de Blancaneus o si realment la rateta que escombrava l'escaleta és tan presumida com tothom pensa. Aquesta actuació anirà acompanyada de la música en directe del bateria Oriol Casas i el pianista Guillem Giralt.  
Divendres serà el torn dels integrants de la colla de grans, que la formen els nens i nenes de les escoles Nostra Llar, Escola del Sol, Creu Alta, Agrupació Pedagògica Sant Nicolau, Claret i Praeludium. En aquest cas posaran en escena vuit temes de la pel·lícula Annie de l'any 2014 que Francesc Membrives, responsable de Praeludium, ha arranjat per l'ocasió.  "Sempre intentem buscar temàtiques que siguin atractives pels nens i joves que participen en la cantata", ha comentat Anna Batchelli, coordinadora de la Trobada de Corals, que ha recordat que anys enrere s'han interpretat altres musicals com Grease o Mamma Mia

Una coordinació excepcional

Batchelli ha posat en valor aquesta activitat que és el resultat de l'esforç dels professionals i els infants que formen part d'aquestes corals: "Per fer possible aquestes actuacions els professors de les escoles ens hem de coordinar moltíssim i saber transmetre als nens com ho han de fer", comenta Batchelli que recorda que els participants només assagen conjuntament dues vegades abans de l'estrena. 

En aquesta mateixa línia ha destacat la importància d'aquesta trobada perquè esdevé una experiència "molt enriquidora" pels nens i nenes que hi prenen part. Alhora ha demanat la complicitat de l'Ajuntament per garantir la seva continuïtat i potenciar-la. 

Totes dues actuacions seran a les 19:00 hores.