Maïa Vidal és la darrera incorporació de l'Embassa't 2016

La cantant d'origen californià comparteix cartell amb Quimi Portet, Bigott i Za! | El festival confia en mantenir el mateix nivell d'espectadors malgrat la reducció de pressupost

Eva Buch, directora del Museu del Gas; Montserrat Chacon, regidora de Cultura de Sabadell i Arnau Solsona, director de l'Embassa't
Eva Buch, directora del Museu del Gas; Montserrat Chacon, regidora de Cultura de Sabadell i Arnau Solsona, director de l'Embassa't | Norma Vidal
Norma Vidal
05 de maig del 2016
Actualitzat a les 15:18h
La cantant d'origen californià Maïa Vidal, qui va posar veu al darrer anunci d'Estrella Damm, és l'última incorporació del cartell de la vuitena edició del Festival Embassa't que se celebrarà a Sabadell els dies  9, 10, 11 i 12. L'artista se suma a d'altres noms ja coneguts com Quimi Portet, Bigott, Za! o Inspira, que també hi seran presents. Els organitzadors confien que tot i l'ajust de pressupost que s'ha dut a terme, es mantindrà la qualitat i el volum d'espectadors d'anys anteriors, quan es van registrar uns 500 per dia. Així ho han assegurat en la roda de premsa de presentació que s'ha celebrat aquest dijous al Museu del Gas de la Fundació Gas Natural Fenosa. 

La principal novetat de l'Embassa't 2016 és l'estrena de nous emplaçaments, tal i com l'organització ja va explicar. En concret s'instal·laran dos escenaris a les piscines de Can Marcet, a la pista poliesportiva hi haurà el principal i cobert i a la zona de gespa un més petit. "L'antiga fàbrica i les piscines són un espai emblemàtic i que ens permet seguir treballant amb la filosofia d'intentar apropar el festival a la ciutat", ha explicat el director de l'Embassa't, Arnau Solsona. 

En aquesta mateixa línia ha comentat que també s'han programat dos vermuts matinals a la plaça Doctor Robert que seran gratuïts. "En aquest espai tan cèntric es podrà sentir el rock mediterrani de Yacine & The Oriental Groove i la psicodèlia de Coet", ha comentat. 

Artistes de qualitat

Tot i que enguany el certamen no compta amb un cap de cartell tan potent com en d'altres ocasions, si que està format per una trentena d'artistes de primer nivell com Quimi Portet i Bigott, que aportaran el seu humor al festival; Mujeres, que arribarà amb un directe espectacular; Ran, Ran Ran i Inspira, que són dues de les formacions folk més potents del panorama actual o Maïa Vidal, la californiana que va posar veu al darrer anunci d'Estrella Damm i que és la darrera incorporació al cartell.


"No hem fet una aposta simple per un nom, sinó que oferim 8 hores seguides de molta qualitat", assegura Solsona que es mostra convençut que l'afluència de públic serà similar a la d'anys anteriors amb prop de 500 espectadors diaris. "La venta anticipada va bé, sobretot gràcies a la campanya que vam fer per Sant Jordi", ha afegit. 

A banda, el 20 de maig tindrà lloc una festa de presentació al Mirador del Museu del Gas de la Fundació Gas Natural Fenosa amb un concert exclusiu de El Petit de Ca l'Eril i el dijous 9 de juny, en aquest mateix espai, es farà un concert inaugural en què hi participaran Loose Panties, Innercut i Colorise. 

Petit Embassa't

Com ja és tradició, hi haurà un espai dedicat als més petits de la casa gràcies al Petit Embassa't que tindrà lloc a Can Marcet el dissabte 11 de juny. Hi actuaran Albercocks, Ran Ran Ran i Inspirat i també s'oferiran tallers musicals com un que permetrà als participants crear un sonall. 

Primera edició del concurs Fàbrica Embassa't

Una altra de les apostes d'aquest 2016 ha estat la creació del concurs Fàbrica Embassa't en què hi han participat una quarantena de formacions musicals i el guanyador del qual podrà tocar en el marc del festival. "El divendres 13 de maig se celebrarà la final a l'Antiga Fàbrica Damm amb els quatre finalistes: Malachi Estéreo, Museless, Aloha Bennets i VLIVM". 

Els abonaments ja es poden adquirir a un preu anticipat de 30 euros, fins el pròxim 25 de maig, després passaran a un preu de 35 euros i 40 euros. Així com les entrades de dia a 20 euros si s'adquireixen amb antelació o a 25 si es compren a taquilla. El Petit Embassa't té un cost de 10 euros.