Creen el primer Aplec i Mostra d'Entitats de Sant Pau de Riu-sec

La jornada tindrà lloc el 15 de maig i inclourà una missa, visites guiades a l'església, sardanes, havaneres, actuacions corals i una mostra d'entitats

Francina Carenas, presidenta d'Amics de Sant Pau de Riu-sec i Montserrat Chacon, regidora de Cultura i patrimoni
Francina Carenas, presidenta d'Amics de Sant Pau de Riu-sec i Montserrat Chacon, regidora de Cultura i patrimoni | Norma Vidal
Norma Vidal
06 de maig de 2016, 13:01
Actualitzat: 15:16h
El proper diumenge, 15 de maig, Sabadell acollirà el primer Aplec de Sant Pau de Riu-sec, una jornada que té per objectiu posar en valor aquest espai, donar-lo a conèixer i sensibilitzar la població sobre la necessitat de recuperar-lo. Així ho han explicat els responsables d'Amics de Sant Pau de Riu-sec, organitzadors de l'esdeveniment, en una roda de premsa aquest divendres. La idea és que aquesta trobada sigui anual. 

La cita arrencarà a les 10:00 hores amb una mostra fotogràfica i de maquetes sobre la història de l'espai i continuarà amb una missa a l'església que estarà acompanyada per la coral de la Puríssima de Sabadell. El programa també inclou havaneres, ballades de sardanes, una mostra d'entitats, així com actuacions de la Coral del Turó de Sant Pau, de la Coral Collserola i de la soprano Conxi Gil, que interpretarà Els Segadors.

Segons ha explicat Fancina Carenas, l'Aplec ha sorgit de la “indignació” de veure com s'ha "maltractat" aquest espai al llarg de la història. “Volem que el Sabadell que viu d'esquenes a Sant Pau el conegui i sigui conscient que aquí hi ha una església i unes restes romanes que tenen un alt valor patrimonial”, ha comentat.

Al llarg de tot el dia hi haurà autobusos de la línia F6 que connectaran el municipi amb Sant Pau de Riu-sec.

Polèmica per l'estat de l'espai

Carenas ha aprofitat l'ocasió per criticar l'estat en què es troba l'església que no es pot visitar, així com l'entorn que “abans era preciós per a passejar” i ara "està descuidat" i “impracticable” quan plou. Alhora ha retret a l'Ajuntament que no hi hagi llum ni aigua corrent a la zona i que no s'hagin preservat elements tant destacats com per exemple unes pintures del Doctor Vilà Puig. Amb tot ha reconegut que “l'herència”que ha rebut el govern actual no ha estat la millor i que la situació econòmica tampoc ha ajudat.
 

Treballs arqueològics a Sant Pau de Riu-sec.


La regidora de Cultura i Patrimoni, Montserrat Chacón ha emplaçat el col·lectiu a prendre part en una taula rodona sobre l'estat de l'espai i ha explicat que s'ha modificat el Pla Director per fer millores concretes a la zona i que s'han reprès les converses amb la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) per reimpulsar els estudis arqueològics.