El sabadellenc Josep Vila s'acomiada com a director de l'Orfeó Català

L'entitat celebra cent vint-i-cinc anys d'història | L’aniversari, que comença aquest diumenge, se celebra amb set concerts | Vila s'acomiada estrenant l'obra "Veni Creator Spiritus"

Vídeo: «El Cant de la Senyera» interpretat per l'Orfeó Català
Vídeo: «El Cant de la Senyera» interpretat per l'Orfeó Català | TV3
Redacció
08 de maig del 2016

El Palau de la Música commemora enguany els 125 anys de la creació de l’Orfeó Català amb un programa de set concerts, una exposició documental i una taula rodona sobre la història d’aquesta institució musical catalana de referència. Avui és un bon dia per recuperar el vídeo d'El Cant de la Senyera, composició per a cor mixt amb música de Lluís Millet, sobre un poema de Joan Maragall, composat expressament com a himne de l'Orfeó Català.

Canvi de director

La celebració, que arrenca aquest diumenge, també suposarà el comiat de Josep Vila (Sabadell, 1966) com a director de l’Orfeó Català i del Cor de Cambra del Palau de Música. Serà un concert especial perquè el director, després d’estar divuit anys al capdavant, estrena l’obra Veni Creator Spiritus, feta expressament per l’ocasió.

La resta de celebracions del 125è aniversari de l’Orfeó Català, ja amb Halsey com a director titular, seguiran a partir del 12 de setembre amb la Missa de rèquiem de Verdi interpretada amb la London Symphony Orchestra sota la direcció Gianandrea Noseda. Podeu veure la resta de programació al seu web.