Suspenen de sou i de feina un mestre per presumpte maltractament psicològic a infants

Donava classe a nens de segon i tercer de primària de l'escola Creu Alta | Segons l'AMPA els intimidava i donava clatellades | Ensenyament ha pres la decisió després de rebre varies queixes per part de famílies del centre

Norma Vidal
10 de maig de 2016, 17:15
Actualitzat: 12 de maig, 10:30h
El Departament d'Ensenyament ha suspès de sou i de feina un professor de l'escola Creu Alta de Sabadell per presumptes maltractaments psicològics a infants del centre. La decisió arriba després que diverses famílies hagin denunciat el comportament poc convencional del docent i de que aquest dimarts 140 escolars s'hagin quedat a casa en senyal de protesta. Els Serveis Territorials han obert un expedient al mestre per esclarir els fets i el Síndic de Greuges també ha iniciat una investigació des de l'àrea de defensa dels drets dels infants i dels adolescents. 

Segons ha explicat a NacióSabadell el vocal de l'AMPA de l'escola Creu Alta, Pau Avellaneda, el professor feia 4 anys que treballava al centre i des de feia tres les famílies havien alertat a la direcció i als Serveis Territorials sobre la metodologia poc apropiada que emprava per renyar els infants. "Els aplicava càstigs massa severs, els tractava malament davant els seus companys i els feia sentir insegurs i fins hi tot els havia arribat a donar clatellades", assegura Avellaneda. Així mateix adverteix que molts dels infants afectats han presentat quadres d'angoixa i ansietat que han requerit tractament mèdic. 

Tot i que inicialment l'AMPA va creure que es tractava de cassos aïllats, amb el pas del temps s'ha vist que la manera d'actuar d'aquest docent s'havia "normalitzat" i que fins i tot alguns escolars l'havien arribat a "interioritzar". Avellaneda ha retret a la direcció de l'escola que malgrat haver rebut diverses queixes no hagi actuat abans i que "hagi intentat restar importància als fets". Així mateix ha indicat que davant les queixes rebudes per part de diverses famílies, el centre va recomanar-los que redactessin un escrit i que el fessin arribar a Inspecció d'Ensenyament. 

L’AMPA també ha posat la situació en coneixement de l’Ajuntament de Sabadell, a través del seu regidor d’Educació, Joan Berlanga.

140 alumnes no assisteixen a classe

Avellaneda ha explicat que dimarts passat es va produir el darrer episodi d'agressions, en aquest cas a dues nenes. "El mestre les va intimidar, els va propiciar clatellades i quan els pares van queixar-se va dir-los que si volien que el denunciessin que ell disposava d'advocat gratuït", comenta.

Arran d'aquests fets l'AMPA va reunir-se divendres amb Inspecció de la Generalitat i va demanar que s'apartés el mestre de les aules. "Ens van dir que no seria possible fer-ho amb tanta rapidesa així que en senyal de protesta aquest dimarts - ahir era festa a Sabadell - 140 alumnes no han anat a l'escola", explica el vocal de l'AMPA que afegeix que la protesta "ha funcionat" perquè a quarts de deu del matí la direcció i Inspecció els han comunicat que s'ha suspès el mestre de sou i feina i que se li ha obert un expedient.