Juli Fernàndez assegura que el discurs de la Salut també era dedicat a les víctimes jueves

A través del seu compte de Twitter destaca que l'acte d'homenatge s'adreçava a tots els morts en mans dels nazis

Ofrena floral en memòria de les víctimes del feixisme i el nazisme
Ofrena floral en memòria de les víctimes del feixisme i el nazisme | Juanma Peláez
Redacció
10 de maig del 2016
Actualitzat el 12 de maig a les 12:16h
L'alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez, assegura que el seu discurs en memòria de les víctimes del feixisme i del nazisme d'aquest dilluns en el marc de la celebració de la Salut també anava adreçat a totes les víctimes jueves. A través del seu compte a Twitter, Fernàndez ha sortit al pas de les veus que s'havien mostrat ofeses perquè no es tingués en compte als jueus que van perdre la vida en mans dels nazis, entre ells el regidor del PP, Esteban Gesa, i l'Associació cultural Sabadell Israel.

El discurs de l'alcalde s'emmarcava en l'ofrena floral tradicional que se celebra any rere any a la Salut, un discurs on feia referència a certs col·lectius sense aturar-se a fer esment a la comunitat jueva."Evidentment que els nazis van voler exterminar els jueus i evidentment que l'acte al monolit de Mauthausen a la Salut és per ells", expressa Fernàndez en la seva piulada.

De la mateixa manera, assegura que el fet de no esmentar la comunitat jueva no va ser intencionada: "Parlar en el meu discurs d'altres perseguits pel nazisme, com els homosexuals o els gitanos, no nega res, al contrari. Feixisme mai més", afegeix.