El jutge dóna la raó al PSC en el cas de l'IVA de la Pista d'Atletisme

El Tribunal Econòmic Administratiu Central ha emès una sentència que anul·la les impugnacions i sancions que l'Agència Tributaria de Sabadell va establir | L'ens haurà de retornar més de 2 milions d'euros a l'Ajuntament

Norma Vidal
13 de maig del 2016
Actualitzat el 17 de maig a les 12:14h
El portaveu del PSC, Josep Ayuso, ha anunciat que el Tribunal Econòmic Administratiu Central ha fallat a favor de l'Ajuntament de Sabadell en el cas de l'IVA de la Pista Coberta d'Atletisme que l'anterior executiu va devengar des de 2007 i fins a 2011 de forma aparentment incorrecta. El socialista ha recordat que l'any 2013 l'equip de govern va pagar a hisenda 1,9 milions d'euros procedents dels retorns de l'IVA que l'empresa municipal Sabadell Equipaments i Serveis havia cobrat de forma presumptament inadequada més una sanció que l'Agència Tributaria local va decretar. Ara, gràcies a la nova sentència, el consistori recuperarà aquest capital més els interessos pertinents. 

"Demanem rectificacions", ha afirmat Ayuso que ha remarcat que aquesta sentència prova que "les coses és van fer bé". Així mateix ha recordat que "sobre la pista coberta d'atletisme alguns han fet populisme, han dit grans mentides, han fet judicis sense tenir coneixement i han demanat dimissions".  En aquests sentit ha criticat els que enlloc de posar-se al costat de l'Ajuntament van aprofitar per convertir aquesta instal·lació en "la manifestació del mal absolut en aquesta ciutat". 

La sentencia que Ayuso ha donat a conèixer és una resolució del 22 d'octubre de 2015 que es va notificar a l'Ajuntament el desembre de 2015. "El que diu el Tribunal Econòmic Administratiu Central és que Sabadell Equipaments i Serveis sempre va aplicar el règim tributari recollit a la Llei així com els criteris determinats per la Direcció General de Tributs i que ho va fer de forma correcta", ha apuntat Ayuso. Per tant, ha indicat, "declara no ajustades a dret les reclamacions que va fer la hisenda local i anul·la les liquidacions provisionals i els expedients sancionadors".

En el seu dia l'Ajuntament de Sabadell va retornar a Hisenda la quantitat que va rebre de més per l’IVA (1,22 milions), i va de pagar una sanció de 145.000 euros més interessos.