El Consell Comarcal inserirà 60 aturats en el sector de l’economia social

Es tracta d'un projecte innovador que pretén abordar i experimentar noves metodologies de treball

Redacció
26 de maig del 2016
Actualitzat a la 13:01h
El Consell Comarcal del Vallès Occidental ha posat en marxa un projecte innovador que té per objectiu inserir 60 persones desocupades en 20 activitats econòmiques del sector de l'economia social. Aquesta iniciativa, s'anomena Sumant capacitats, sumant coneixement i s'emmarca en la Xarxa d’Innovació Social del Vallès que impulsa el Consell des de l’any 2014. 

El nou projecte pretén abordar i experimentar noves metodologies de treball i actuacions en el procés d’inserció de les persones desocupades. Per donar-lo a conèixer i poder fer la selecció dels 60 participants s’ha programat, amb la col·laboració de diferents ajuntaments, la càpsula formativa L’economia social, una oportunitat per a l’ocupació, d’una durada de 3 hores. Amb aquesta activitat es vol donar a conèixer les característiques d’aquest sector, les perspectives de creixement i les necessitats laborals i ocupacions, reforçant el paper de sector socialment responsable i més resistent als cicles de crisi econòmica.

Fins al mes de juliol està obert el procés d’inscripció. Aquesta iniciativa ja compta amb una vintena d'interessats. Tots els participants rebran un procés individual d’acompanyament per a identificar el seu àmbit de coneixements i capacitats per, posteriorment, treballar de forma col·laborativa amb les diferents activitats econòmiques que participin en el projecte. Des de la seva posada en marxa 10 empreses ja s’han mostrat interessades en participar-hi.