Més de cinquanta persones ajuden a créixer els arbres de Can Deu

L'espai natural ha acollit una jornada popular per mantenir els plançons reforestats durant l'hivern

Voluntaris en la jornada per cuidar els arbres plantats.
Voluntaris en la jornada per cuidar els arbres plantats. | Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859
Redacció
30 de maig de 2016, 18:00
Actualitzat: 31 de maig, 0:01h
Una cinquantena de persones van participar diumenge en la jornada per mantenir els plançons reforestats al bosc de Can Deu. La cita tenia per objectiu dur a terme diverses accions per incrementar les possibilitats d'èxit de creixement i supervivència dels arbres que es van plantar a la zona els passats mesos de gener i febrer. Tot plegat després de la ventada que va afectar l'espai natural el desembre de 2014. 

L'acció d'aquest diumenge és la primera d'una tongada de quatre que se celebraran també els dies 5, 12 i 19 de juny en quatre punts d'accés al bosc, allà on la presència humana ha fet que el sòl estigui més compactat i no hi hagi brotat cap nou plançó (Sant Julià d'Altura, Sant Vicenç de Verders, aparcament de la carretera Sabadell/Matadepera i sector de Vallehermoso).

Els participants s'han encarregat de regar els arbres plantats, treure les herbes dels clots per reduir la competència, estassar els esbarzers que poden arribar a ofegar els plançons i refer els clots per assegurar que retenen l'aigua de pluja. A banda, aquestes sessions també serviran per fer un recompte dels plançons que han mort per poder fer una previsió de les reposicions que caldrà fer el proper hivern.

5.400 arbres nous

Cadascuna de les jornades es dedicarà a una de les zones que es van reforestar durant els mesos de gener i febrer, organitzades per la Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859 juntament amb el Grup BBVA. Es van plantar un total de 5.400 exemplars de pi blanc, alzina i pi pinyer, amb una gran participació de la ciutadania que va desbordar la previsió inicial ja que cada jornada hi van participar més de 300 persones quan inicialment comptaven que hi vindrien unes 150. 

Per altra banda, a la major part del bosc on l'opció primera és la de deixar actuar la regeneració natural, caldrà fer un seguiment del desenvolupament dels nous plançons. Es crearan tres àrees on es marcaran 50 exemplars de les espècies arbòries presents a cada àrea. Dos cops l'any caldrà fer un seguiment d'aquests exemplars tot omplint un model de fitxa amb les dades actualitzades dels mateixos.