Signen un manifest per recuperar la llera del Ripoll

Es tracta d'un text que han impulsat representants de CAV-CUP, ERC i Entesa de nou municipis vallesans, entre ells Sabadell

Juli Fernàndez, alcalde de Sabadell, amb Jose María Osuna, alcalde de Ripollet i Joan Berlanga, regidor d'Educació de Sabadell i portaveu d'UPCS.
Juli Fernàndez, alcalde de Sabadell, amb Jose María Osuna, alcalde de Ripollet i Joan Berlanga, regidor d'Educació de Sabadell i portaveu d'UPCS. | Ajuntament de Ripollet
Redacció
03 de juny del 2016
Actualitzat a les 10:15h
Representants de CAV-CUP, ERC i Entesa de nou municipis vallesans, entre ells Sabadell, han signat un manifest que té per objectiu recuperar la llera del riu Ripoll i garantir el desenvolupament sostenible d'aquest riu des d'un punt de vista ambiental, social i econòmic. L'acord s'ha signat aquest dijous i hi han assistit l'alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez i el regidor d'Educació, Joan Berlanga. 

El manifest planteja que tant el riu Ripoll com el riu Sec "esdevinguin les noves rambles del futur" de Sant Llorenç Savall, Castellar, Sabadell, Barberà, Ripollet, Montcada, Cerdanyola, Badia i Sant Quirze, potenciant les activitats productives i lúdiques.

En aquest sentit els municipis es comprometen a impulsar la Conca del Ripoll com a eix estratègic de desenvolupament en les anys vinents, de forma que sigui una acció prioritària a escala comarcal i que les actuacions que faci cada localitat participin d'una visió de conjunt.

Per tot plegat es planteja la creació d'un organisme supramunicipal de planificació, coordinació i gestió de la conca que permetrà millorar el paisatge i les activitats productives i de lleure al Vallès.